Recepti Prilog 19. veljače 2020.

GENIJALAN PRILOG Palenta sa sušenim rajčicama

Prilog
8 MIN
12 MIN
2
JEDNOSTAVNO
foto: Sweet 'n' Salty by Matea
Danas vam donosim 10-minutni ručak s jednim od mojih omiljenih sastojaka. Sušene rajčice sa sobom nose osjećaj ljeta i južnih krajeva. Intenzivne okusom, dodatno su obogaćene aromom češnjaka, ružmarina i maslinovog ulja u kojem leže.

Predlažem vam da se prepustite mediteranskom osjećaju i ljetnom stanju uma. Zaboravite na datum jer po ovom kalendaru ljeto na tvoj tanjur stiže za 10, najviše 15 minuta.

Palentu je uvijek poželjno obogatiti na način da joj dodaš začinsko bilje po želji te ju učiniš kremastijom dodajući joj maslac i/ili sir. Također je možeš kuhati u temeljcu, mlijeku ili kombinaciji vode i mlijeka. Opcija je zaista mnogo.

Omjer kukuruzne krupice i tekućine bi bio 1:4 ako želiš gušću i čvršću palentu. Ako ti je draža rjeđa palenta, koristi omjer 1:6.

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Ne gasi ekran dok kuham

Palenta aromatiziraa sušenim rajčicama
8 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Kukuruzna krupica 100 g
  • Sušena rajčica 100 g
  • Češnjak 3 režanj
  • Parmezan 3 žlica
  • Maslac 2 žlica
  • Maslinovo ulje
  • Ružmarin
  • Majčina dušica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Sušene rajčice sitno nasjeckati.


  2. Nasjeckati češnjak i zagrijati ga na maslinovom ulju. Poželjno je iskoristiti aromatizirano ulje iz staklenke u kojoj su bile rajčice. Tako ćeš dobiti intenzivniji okus.


  3. Češnjaku dodaj usitnjene sušene rajčice i sve skupa kuhaj 2-3 minute na laganoj vatri.


  4. Zagrij vodu za palentu. Dodaj joj sol, papar, majčinu dušicu ili/i nasitno nasjeckani ružmarin. Kad voda proključa, postupno sipaj kukuruznu krupicu stalno miješajući pjenjačom. Ako koristiš instant krupicu poput mene, dovoljno je svega 2 minute da se skuha.


  5. Kad ugasiš vatru, dodae maslac i svježe naribani parmezan te sve skupa dobro promiješaj.


  6. Palentu posluži vruću, s umakom od sušenih rajčica na vrhu. Dobar tek!


Imamo još super ideja za ručak...

Cannelloni sa špinatom i ricottom Možda vas zanima... ZAPEČENA DIVOTA Cannelloni sa špinatom i ricottom Recepti Možda vas zanima... Najukusnija krem juha od celera gotova za pola sata! Kolumne Možda vas zanima... Za ručak: Brancin sa slanutkom i rajčicama Kolumne

 

Druge recepte potražite na Instagram profilu Sweet 'n' Salty by Matea!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.