Recepti Tjestenina 27. rujna 2020.

ZAPEČENA DIVOTA Cannelloni sa špinatom i ricottom

Tjestenina
25 MIN
55 MIN
4
SREDNJE
Cannelloni sa špinatom i ricottom
Cannelloni sa špinatom i ricottom
foto: Sweet 'n' Salty by Matea
Cannellone napunite klasičnom kombinacijom ricotte i špinata, prelijte ih umakom od rajčice i zapecite...

Cannelloni su talijanska tjestenina cilindričnog oblika koju možete kupiti u većini trgovina. Opcija je također korištenje listova za lazanje koje prethodno kratko prokuhate i nakon toga ih punite i zarolate. Rezultat je isti u oba procesa, no prvi je ipak malo lakši i brži.

Tradicionalno punjenje sa špinatom i ricottom

Punjenje sa špinatom i ricottom je dosta tradicionalno, no možeš ih puniti doslovno čime god poželite. Ja osobno ih često volim puniti mljevenom junetinom ili sitno narezanim mesom pilećeg zabatka. Uz dodatak umaka od rajčice, bit će to ručak za prste polizati.

Također napominjem da ako imaš svoj domaći umak od rajčice, slobodno koristi njega. Tako je bilo u mom slučaju. Ako nemaš, koristi pasiranu rajčicu.

 

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea Cannelloni sa špinatom i ricottom foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Ne gasi ekran dok kuham

Cannelloni sa špinatom i ricottom
25 MIN
pripreme
55 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Ricotta 250 g
  • Mladi špinat 300 g
  • Mozzarella 125 g
  • Ljutika 1 kom
  • Češnjak 1 režanj
  • Jaje 1 kom
  • Krušne mrvice 2 žlica
  • Muškatni oraščić 0,50 žličica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Pasata od rajčice 300 ml
  • Češnjak 2 režanj
Postupak
  1. Ljutiku i češnjak nareži nasitno. Najprije kratko dinstaj ljutiku na maslinovom ulju pa dodaj češnjak. Nakon otprilike minutu dodaj i špinat. Dodaj sol, papar i muškatni oraščić. Špinat će uvenuti za 2-3 minute. Skini s vatre i ostavi da se hladi dok pripremiš ostatak namirnica.


  2. U međuvremenu pripremi umak od rajčice. Ako koristiš svoj domaći, možešga samo kratko zagrijati. Ako slijediš recept, na maslinovom ulju kratko zagrij češnjak, tek toliko da pusti miris. Dodaj mu pasiranu rajčicu i začini po želji.


  3. U jednoj posudi pomiješaj ricottu i jaje. Dodaj sol i papar prema ukusu.  


  4. Špinat rukama stisni i ocijedi, a ocijeđenu tekućinu dodae siru. Ocijeđeni špinat nareži nasitno.


  5. Sve skupa pomiješaj te dodaj krušne mrvice.


  6. Kada je smjesa za punjenje spremna, stavi je u vrećicu za zamrzavanje. Odreži joj vrh i puni cannellone.


  7. Stavi trećinu umaka od rajčice na dno posude u kojoj planiraš peći tjesteninu. Slaži cannellone u posudu i prelij ostatkom umaka od rajčice. Mozzarellu nareži i posloži preko umaka od rajčice.


  8. Peci oko pola sata na 180 °C. Ako tijekom pečenja mozzarella počne poprimati previše boje, prekrij posudu aluminijskom folijom.


Druge recepte potraži na Instagram profilu Sweet 'n' Salty by Matea!

Možda vas zanima... Ne može brže: Tjestenina s povrćem iz pećnice Kolumne Možda vas zanima... Pečeni camembert je snack iz snova Kolumne Možda vas zanima... Malo drugačiji zapečeni grah s kobasicom Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.