Cannellone napunite klasičnom kombinacijom ricotte i špinata, prelijte ih umakom od rajčice i zapecite...
Cannelloni su talijanska tjestenina cilindričnog oblika koju možete kupiti u većini trgovina. Opcija je također korištenje listova za lazanje koje prethodno kratko prokuhate i nakon toga ih punite i zarolate. Rezultat je isti u oba procesa, no prvi je ipak malo lakši i brži.
Tradicionalno punjenje sa špinatom i ricottom
Punjenje sa špinatom i ricottom je dosta tradicionalno, no možeš ih puniti doslovno čime god poželite. Ja osobno ih često volim puniti mljevenom junetinom ili sitno narezanim mesom pilećeg zabatka. Uz dodatak umaka od rajčice, bit će to ručak za prste polizati.
Također napominjem da ako imaš svoj domaći umak od rajčice, slobodno koristi njega. Tako je bilo u mom slučaju. Ako nemaš, koristi pasiranu rajčicu.
Cannelloni sa špinatom i ricottom
foto: Sweet 'n' Salty by Matea
Ne gasi ekran dok kuham
Cannelloni sa špinatom i ricottom
25 MIN
pripreme
55 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Ricotta
250
g
Mladi špinat
300
g
Mozzarella
125
g
Ljutika
1
kom
Češnjak
1
režanj
Jaje
1
kom
Krušne mrvice
2
žlica
Muškatni oraščić
0,50
žličica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Pasata od rajčice
300
ml
Češnjak
2
režanj
Postupak
Ljutiku i češnjak nareži nasitno. Najprije kratko dinstaj ljutiku na maslinovom ulju pa dodaj češnjak. Nakon otprilike minutu dodaj i špinat. Dodaj sol, papar i muškatni oraščić. Špinat će uvenuti za 2-3 minute. Skini s vatre i ostavi da se hladi dok pripremiš ostatak namirnica.
U međuvremenu pripremi umak od rajčice. Ako koristiš svoj domaći, možešga samo kratko zagrijati. Ako slijediš recept, na maslinovom ulju kratko zagrij češnjak, tek toliko da pusti miris. Dodaj mu pasiranu rajčicu i začini po želji.
U jednoj posudi pomiješaj ricottu i jaje. Dodaj sol i papar prema ukusu.
Špinat rukama stisni i ocijedi, a ocijeđenu tekućinu dodae siru. Ocijeđeni špinat nareži nasitno.
Sve skupa pomiješaj te dodaj krušne mrvice.
Kada je smjesa za punjenje spremna, stavi je u vrećicu za zamrzavanje. Odreži joj vrh i puni cannellone.
Stavi trećinu umaka od rajčice na dno posude u kojoj planiraš peći tjesteninu. Slaži cannellone u posudu i prelij ostatkom umaka od rajčice. Mozzarellu nareži i posloži preko umaka od rajčice.
Peci oko pola sata na 180 °C. Ako tijekom pečenja mozzarella počne poprimati previše boje, prekrij posudu aluminijskom folijom.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.