Sir je to s prepoznatljivom tankom koricom prekrivenom bijelom plemenitom plijesni. Krasi ga snažan drvenast okus, boja je svijetložuta, a sredina mekana.
Možete ga jednostavno narezati i grickati uz čašu bijelog vina ili pjenušca. A možete si dati malo truda te ga zapeći. Idealno se slaže uz orašaste plodove i voće. Upravo to vam predlažem. Samo tri koraka i tamo ste.
Tradicionalno je camembert upakiran u drveni obruč koji odlično služi u svrhu pečenja. No, ako ste kupili onaj bez obruča, smjestite sir u posudu sličnog promjera i pecite ga u njoj.
Napomena: U receptu je korišten camembert od 120 grama koji je dovoljan za jednu osobu pa podebljajte količinu ovisno o društvu.
Druge recepte potraži na Instagram profilu Sweet 'n' Salty!
Sastojci:
- Camembert od 120 grama
 - 1 češanj češnjaka
 - grančica ružmarina
 - maslinovo ulje
 - nekoliko tankih kriški kruha ili grissini
 
Po želji: orasi, voće
Priprema:
- Češanj češnjaka narežite na 4-5 komada. Nožem napravite male rezove na površini sira. U njih ugurajte narezani češnjak i ružmarin.
 - Poškropite maslinovim uljem.
 - Pecite 20 minuta na 180 °C.
 - Zagrijte kruh i uronite u ovu divnu punoću okusa.