Kolumne 02. veljače 2020.

Pečeni camembert je snack iz snova

Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Camembert, francuski sir prepun karaktera, idealna je poslastica za hladna zimska predvečerja.

Sir je to s prepoznatljivom tankom koricom prekrivenom bijelom plemenitom plijesni. Krasi ga snažan drvenast okus, boja je svijetložuta, a sredina mekana.

Možete ga jednostavno narezati i grickati uz čašu bijelog vina ili pjenušca. A možete si dati malo truda te ga zapeći. Idealno se slaže uz orašaste plodove i voće. Upravo to vam predlažem. Samo tri koraka i tamo ste.

 

Možda vas zanima... Najbolji recept za krem juhu od cvjetače Kolumne

 

Tradicionalno je camembert upakiran u drveni obruč koji odlično služi u svrhu pečenja. No, ako ste kupili onaj bez obruča, smjestite sir u posudu sličnog promjera i pecite ga u njoj.

Napomena: U receptu je korišten camembert od 120 grama koji je dovoljan za jednu osobu pa podebljajte količinu ovisno o društvu.

Druge recepte potraži na Instagram profilu Sweet 'n' Salty!

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea Sweet 'n' Salty by Matea

Sastojci:

  • Camembert od 120 grama
  • 1 češanj češnjaka
  • grančica ružmarina
  • maslinovo ulje
  • nekoliko tankih kriški kruha ili grissini

Po želji: orasi, voće

Priprema:

  1. Češanj češnjaka narežite na 4-5 komada. Nožem napravite male rezove na površini sira. U njih ugurajte narezani češnjak i ružmarin.
  2. Poškropite maslinovim uljem.
  3. Pecite 20 minuta na 180 °C.
  4. Zagrijte kruh i uronite u ovu divnu punoću okusa.

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea Sweet 'n' Salty by Matea

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.