Kolumne 2795 prikaza 23. studenoga 2019.

Malo drugačiji zapečeni grah s kobasicom

Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša blogerica Sweet 'n' Salty by Matea donosi ti recept na malo drugačini zapečeni grah

Ovaj zapečeni grah s kobasicom se razlikuje od klasičnog po tome što sam koristila malo drugačiju kombinaciju začina. Od sastojaka sam iskoristila ono što sam našla na polici. I ispalo je odlično. Okus i miris pomalo vuče na Istok, a to je nešto što ne može biti loše.  

Veliki sam ljubitelj variva s grahom i skromno smatram da klasičnu verziju jako dobro pripremam. Današnji recept je drugačiji i, što je vrlo bitno, brz je i jednostavan. Jer svaki tmuran dan je uz grah i kobasice barem upola vedriji.

 

Možda vas zanima... Ovaj ragu oborit će te s nogu! Kolumne

 

Druge recepte naše nove blogerice Sweet 'n' Salty potražite na njenom Instagram profilu

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea Sweet 'n' Salty by Matea
Potrebni sastojci:

  • 6 svježih kobasica
  • 400 grama kuhanog graha
  • 400 grama sjeckanih rajčica
  • 2 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • Pola žličice Harissa mješavine začina
  • Pola žličice sjemenki korijandera
  • Pola žličice sjemenki kumina
  • Šaka sjeckanog peršina
  • 1 žličica šećera

 

Možda vas zanima... Najbolji recept za krem juhu od cvjetače Kolumne


Priprema:

  1. Sjemenke korijandera i kumina kratko tostirajte na suhoj tavi. Prebacite ih u mužar i stucite skupa s Harissa mješavinom.
  2. Naglo zapecite kobasice. Kad su dobile lijepu boju, odložite ih na tanjur. U istoj posudi dinstajte luk. Dodajte mu lovor i usitnjene začine. Pred kraj dodajte češnjak.
  3. Dodajte grah i sjeckanu rajčicu te  jednu žličicu šećera. Posolite.
  4. Kuhajte još par minuta, nakon čega smjesa ide u pećnicu. Ako vam je praktično, i ako je posuda pogodna za pećnicu, možete sve ostaviti u njoj, posložiti kobasice po vrhu i zapeći u pećnici otprilike pola sata. Ako vam tava ili zdjela koju ste koristili za kuhanje nije praktična, prebacite sve u vatrostalnu posudu i zapecite na 200 °C oko pola sata.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.