Kolumne 05. veljače 2020.

Najukusnija krem juha od celera gotova za pola sata!

1/2
foto: Sweet 'n' Salty by Matea
gastro postao gastro.24sata.hr
Relativno nedavno sam pisala recept za krem juhu od cvjetače u kojem sam vrlo samouvjereno izjavila kako mi je to najukusnija krem juha. Sad je došao dan kad to moram zanijekati i reći da na tron zasjeda krem juha od celera.

Prvi put sam ju pripremala i naprosto je fantastična. Ako mi ne vjeruješ na riječ, isprobaj sama. Vjeruj da nećeš zažaliti ni trenutka. Treba ti tek nekoliko sastojaka i pola sata vremena.

 

minestrone Možda vas zanima... Nema juhe ni variva bez mirisnog celera Špajza

 

Druge recepte potraži na Instagram profilu Sweet 'n' Salty!

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Sastojci:

  • 2 korijena celera
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • ½ litre povrtnog temeljca
  • 4-5 žlica slatkog vrhnja
  • sol, papar

 

Cannelloni sa špinatom i ricottom Možda vas zanima... ZAPEČENA DIVOTA Cannelloni sa špinatom i ricottom Recepti

 

Priprema:

  1. Luk sitno nareži i dinstaj na laganoj vatri. Dodaj češnjak i lovorov list. Dodaj celer koji si prethodno narezala na tanke ploške. Kratko ga dinstaj i dodaj povrtni temeljac. Kuhaj poklopljeno nekih 10-15 minuta, točnije dok celer ne omekša.
  2. Potom skini zdjelu s vatre i smjesu usitni štapnim mikserom. Usitnjeni celer protisni kroz sitno kako bi izbjegla eventualne preostale komadiće.
  3. Vrati zdjelu na štednjak i dodaj onoliko vode koliko je potrebno da dosegne željenu gustoću juhe. Umiješaj slatko vrhnje te sol i papar po potrebi.

I to je sve! Tvoja krem juha je gotova. Možeš je servirati uz prepržene kockice kruha, tanko narezanu stabljiku celera, tostirane i grubo nasjeckane orašaste plodove. Pusti mašti na volju. Dobar tek!

 | Author: Sweet 'n' Salty by Matea foto: Sweet 'n' Salty by Matea

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.