Prvi put sam ju pripremala i naprosto je fantastična. Ako mi ne vjeruješ na riječ, isprobaj sama. Vjeruj da nećeš zažaliti ni trenutka. Treba ti tek nekoliko sastojaka i pola sata vremena.
Druge recepte potraži na Instagram profilu Sweet 'n' Salty!
Sastojci:
- 2 korijena celera
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 2 lovorova lista
- ½ litre povrtnog temeljca
- 4-5 žlica slatkog vrhnja
- sol, papar
Priprema:
- Luk sitno nareži i dinstaj na laganoj vatri. Dodaj češnjak i lovorov list. Dodaj celer koji si prethodno narezala na tanke ploške. Kratko ga dinstaj i dodaj povrtni temeljac. Kuhaj poklopljeno nekih 10-15 minuta, točnije dok celer ne omekša.
- Potom skini zdjelu s vatre i smjesu usitni štapnim mikserom. Usitnjeni celer protisni kroz sitno kako bi izbjegla eventualne preostale komadiće.
- Vrati zdjelu na štednjak i dodaj onoliko vode koliko je potrebno da dosegne željenu gustoću juhe. Umiješaj slatko vrhnje te sol i papar po potrebi.
I to je sve! Tvoja krem juha je gotova. Možeš je servirati uz prepržene kockice kruha, tanko narezanu stabljiku celera, tostirane i grubo nasjeckane orašaste plodove. Pusti mašti na volju. Dobar tek!