Postblagdanski truffles od bijele čokolade

Vedran Bošković
Ako vam još uvijek nije dosta slatkog blagdanskog uživanja, donosimo vam recept koji će vas zasigurno oduševiti. Ne zahtijeva puno truda, a donosi sjajne arome...
Vidi originalni članak

Ako vam se nakon blagdanskog prežderavanja baš i ne da raditi nešto što zahtjeva puno vremena, a žudite za slatkim, mislim da imam pravu stvar.

 

Začinjeno s ljubavlju Fino varivo od crvene leće i sezonskog povrća

 

Ovi trufflesi od bijele čokolada i dodataka su baš super jednostavni, a koliko su ukusni ostavit ću vama da procijenite.  U biti reći ću vam ipak nešto, mi smo jedan dio spakirali kao poklončiće, a ostatak smo pojeli za ručak. Da, za ručak!

Recept pročitajte u nastavku, a Vedranove genijalne gastro ideje potražite na blogu Začinjeno s ljubavlju i istoimenoj Facebook stranici

 

Začinjeno s ljubavlju Slatki projekt: Torta od mrkve s džemom od malina

Gastro zvijezda Začinite dan: Vedranove slane fritule s čvarcima

 

 

Sastojci:

  • 300 g bijele čokolade
  • 70 g maslaca
  • 45 g slatkog vrhnja (3 žlice)
  • 70 g sušenih brusnica
  • 70 g pistacija
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

  1. Maslac rastopite u posudi na laganoj vatri pa mu dodajte slatko vrhnje te kratko promiješajte da se lijepo sjedini.
  2. Sklonite s vatre i umiješajte prstohvat soli.
  3. Stavite sa strane da se ohladi.
  4. U međuvremenu rastopite čokoladu na pari te ju također nakon što se kratko ohladi sjedinite sa smjesom maslaca i vrhnja.
  5. U tu smjesu dodajte sitno sjeckane brusnice i pistacije (ili bilo što po vašem izboru). Mala digresija, ja nisam koristio običnu bijelu čokoladu nego onu sa sitno sjeckanim lješnjacima tako da sam i njih imao u smjesi.
  6. Stavite sve u hladnjak na cca 2 sata da se lagano stegne te zatim žličicom vadite kuglice, oblikujte ih dlanovima te uvaljajte u bijeli šećer. Tu naravno možete koristiti i kakao, kokos, mljevene orašaste plodove…

Savjet! Držite trufflese u hladnjaku gdje ih možete čuvati sigurno barem 10ak dana, ako izdrže toliko u što iskreno sumnjam. Prije posluživanja nije loše da ih izvadite 10ak minuta prije na sobnu temperaturu da malo “popuste” .

U slast!

Posjeti Gastro.hr