Odabrani su finalist u devet kategorija, oni u kategorijama tradicionalna i zdrava hrana te slastice dobili su poseban zadatak pripremiti jelo od zadanih namirnica kojim će se u nastavku natjecanja predstaviti.
Finalisti u kategoriji tradicionalna hrana, Vedran Bošković koji se krije iza bloga Začinjeno s ljubavlju i Sanja MIjac ime iza bloga Domaćica, dobili su zadatak napraviti fritule. Poslali smo im osnovne namirnice, a njima je zadatak pustiti mašti na volju i napraviti svoju verziju.
Vedran se odlučio za slane fritule punjene čvarcima. Jedva čekamo vidjeti s kakvim će nas fritulama iznenaditi Sanja.
U nastavku pročitajte recept za vedranove slane fritule s čvarcima.
Slane fritule s čvarcima
Sastojci:
- 2 jaja
- 200 g brašna
- 50 g šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 žlice medice
- 1 žličica soli
- 25 g maslaca
- 250 g svježeg sira
- 30 g čvaraka
Priprema:
- Jaja umutiti sa šećerom dok ne postanu svijetlo žuta i pjenasta. Dodati im svježi sir te dobro izmiješati.
- Suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sol) sjediniti i u 3 navrata dodavati u smjesu od jaja.
- Svaki put dobro izmiksati smjesu.
- Dodati medicu i rastopljeni maslac te sitno sjeckane čvarke.
- Ulje zagrijati na laganoj vatri te uz pomoć dvije žlice (umočiti ih u ulje prije svakog novog uzimanja smjese) oblikovati kuglice i pržiti ih 5-6 minuta. Neke fritule će se same okretati a neke će trebati malo „pogurati“ pa je potrebno pripaziti.
- Vaditi ih iz ulja te staviti na kuhinjski papir da se upije višak masnoće. Jedan dio fritula uvaljati u parmezan i tako ih poslužiti, a drugi dio poslužiti uz rastopljeni camembert sir uz dodatak brusnica.
Ne zaboravite glasati za svoje favorite. Pronađite ih na stranici Gastro zvijezda.