Špajza Gastro zvijezda 04. prosinca 2017.

Začinite dan: Vedranove slane fritule s čvarcima

foto: Vedran Bošković
gastro postao gastro.24sata.hr
Veliko finale Gastro zvijezde bliži se kraju, a Vedran nam je za finalni izazov pripremio genijalne fritule s čvarcima. Kako i zašto, pogledajte u nastavku...

Odabrani su finalist u devet kategorija, oni u kategorijama tradicionalna i zdrava hrana te slastice dobili su poseban zadatak pripremiti jelo od zadanih namirnica kojim će se u nastavku natjecanja predstaviti.

 

Možda vas zanima... Pogledajte tko su finalisti Gastro zvijezde i glasajte za svoje favorite! Špajza

 

Finalisti u kategoriji tradicionalna hrana, Vedran Bošković koji se krije iza bloga Začinjeno s ljubavlju i Sanja MIjac ime iza bloga Domaćica, dobili su zadatak napraviti fritule. Poslali smo im osnovne namirnice, a njima je zadatak pustiti mašti na volju i napraviti svoju verziju. 

 

Možda vas zanima... Vedran Bošković kuha i začinjava s ljubavlju Špajza


Vedran se odlučio za slane fritule punjene čvarcima. Jedva čekamo vidjeti s kakvim će nas fritulama iznenaditi Sanja

U nastavku pročitajte recept za vedranove slane fritule s čvarcima.
 

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

 

Slane fritule s čvarcima

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 200 g brašna
  • 50 g šećera
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 žlice medice
  • 1 žličica soli
  • 25 g maslaca
  • 250 g svježeg sira
  • 30 g čvaraka

Priprema:

  1. Jaja umutiti sa šećerom dok ne postanu svijetlo žuta i pjenasta. Dodati im svježi sir te dobro izmiješati.
  2. Suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sol) sjediniti i u 3 navrata dodavati u smjesu od jaja.
  3. Svaki put dobro izmiksati smjesu.
  4. Dodati medicu i rastopljeni maslac te sitno sjeckane čvarke.
  5. Ulje zagrijati na laganoj vatri te uz pomoć dvije žlice (umočiti ih u ulje prije svakog novog uzimanja smjese) oblikovati kuglice i pržiti ih 5-6 minuta. Neke fritule će se same okretati a neke će trebati malo „pogurati“ pa je potrebno pripaziti.
  6. Vaditi ih iz ulja te staviti na kuhinjski papir da se upije višak masnoće. Jedan dio fritula uvaljati u parmezan i tako ih poslužiti, a drugi dio poslužiti uz rastopljeni camembert sir uz dodatak brusnica.

Ne zaboravite glasati za svoje favorite. Pronađite ih na stranici Gastro zvijezda.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.