Ako vam se nakon blagdanskog prežderavanja baš i ne da raditi nešto što zahtjeva puno vremena, a žudite za slatkim, mislim da imam pravu stvar.
Ovi trufflesi od bijele čokolada i dodataka su baš super jednostavni, a koliko su ukusni ostavit ću vama da procijenite. U biti reći ću vam ipak nešto, mi smo jedan dio spakirali kao poklončiće, a ostatak smo pojeli za ručak. Da, za ručak!
Recept pročitajte u nastavku, a Vedranove genijalne gastro ideje potražite na blogu Začinjeno s ljubavlju i istoimenoj Facebook stranici.
Sastojci:
- 300 g bijele čokolade
- 70 g maslaca
- 45 g slatkog vrhnja (3 žlice)
- 70 g sušenih brusnica
- 70 g pistacija
- prstohvat soli
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
- Maslac rastopite u posudi na laganoj vatri pa mu dodajte slatko vrhnje te kratko promiješajte da se lijepo sjedini.
- Sklonite s vatre i umiješajte prstohvat soli.
- Stavite sa strane da se ohladi.
- U međuvremenu rastopite čokoladu na pari te ju također nakon što se kratko ohladi sjedinite sa smjesom maslaca i vrhnja.
- U tu smjesu dodajte sitno sjeckane brusnice i pistacije (ili bilo što po vašem izboru). Mala digresija, ja nisam koristio običnu bijelu čokoladu nego onu sa sitno sjeckanim lješnjacima tako da sam i njih imao u smjesi.
- Stavite sve u hladnjak na cca 2 sata da se lagano stegne te zatim žličicom vadite kuglice, oblikujte ih dlanovima te uvaljajte u bijeli šećer. Tu naravno možete koristiti i kakao, kokos, mljevene orašaste plodove…
Savjet! Držite trufflese u hladnjaku gdje ih možete čuvati sigurno barem 10ak dana, ako izdrže toliko u što iskreno sumnjam. Prije posluživanja nije loše da ih izvadite 10ak minuta prije na sobnu temperaturu da malo “popuste” .
U slast!