Kolumne 1099 prikaza 27. prosinca 2017.

Postblagdanski truffles od bijele čokolade

Vedran Bošković
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam još uvijek nije dosta slatkog blagdanskog uživanja, donosimo vam recept koji će vas zasigurno oduševiti. Ne zahtijeva puno truda, a donosi sjajne arome...

Ako vam se nakon blagdanskog prežderavanja baš i ne da raditi nešto što zahtjeva puno vremena, a žudite za slatkim, mislim da imam pravu stvar.

 

Možda vas zanima... Fino varivo od crvene leće i sezonskog povrća Kolumne

 

Ovi trufflesi od bijele čokolada i dodataka su baš super jednostavni, a koliko su ukusni ostavit ću vama da procijenite.  U biti reći ću vam ipak nešto, mi smo jedan dio spakirali kao poklončiće, a ostatak smo pojeli za ručak. Da, za ručak!

Recept pročitajte u nastavku, a Vedranove genijalne gastro ideje potražite na blogu Začinjeno s ljubavlju i istoimenoj Facebook stranici

 

Možda vas zanima... Slatki projekt: Torta od mrkve s džemom od malina Kolumne Možda vas zanima... Začinite dan: Vedranove slane fritule s čvarcima Špajza

 

 | Author: Vedran Bošković Vedran Bošković

 

Sastojci:

  • 300 g bijele čokolade
  • 70 g maslaca
  • 45 g slatkog vrhnja (3 žlice)
  • 70 g sušenih brusnica
  • 70 g pistacija
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

  1. Maslac rastopite u posudi na laganoj vatri pa mu dodajte slatko vrhnje te kratko promiješajte da se lijepo sjedini.
  2. Sklonite s vatre i umiješajte prstohvat soli.
  3. Stavite sa strane da se ohladi.
  4. U međuvremenu rastopite čokoladu na pari te ju također nakon što se kratko ohladi sjedinite sa smjesom maslaca i vrhnja.
  5. U tu smjesu dodajte sitno sjeckane brusnice i pistacije (ili bilo što po vašem izboru). Mala digresija, ja nisam koristio običnu bijelu čokoladu nego onu sa sitno sjeckanim lješnjacima tako da sam i njih imao u smjesi.
  6. Stavite sve u hladnjak na cca 2 sata da se lagano stegne te zatim žličicom vadite kuglice, oblikujte ih dlanovima te uvaljajte u bijeli šećer. Tu naravno možete koristiti i kakao, kokos, mljevene orašaste plodove…

Savjet! Držite trufflese u hladnjaku gdje ih možete čuvati sigurno barem 10ak dana, ako izdrže toliko u što iskreno sumnjam. Prije posluživanja nije loše da ih izvadite 10ak minuta prije na sobnu temperaturu da malo “popuste” .

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.