Objavljen trailer novog showa Davida Skoke

Samir Cerić Kovačević David Skoko
Serijal "David Skoko: motor, loza, kuhača" od 4. listopada počinje s prikazivanjem na 1. programu HRT-a. U narednim tjednima jedan od naših najuspješnijih chefova vodit će vas u domove najistaknutijih domaćih vinara
Vidi originalni članak

"David Skoko: motor, loza, kuhača", nova kulinarsko-putopisna emisija chefa Davida Skoke od 4. listopada počinje s prikazivanjem na 1. programu HRT-a. U narednim tjednima jedan od naših najuspješnijih chefova vodit će vas u domove najistaknutijih domaćih vinara - od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice do Zadra, Krka, Pelješca te Istre.

Tijekom 9 epizoda serijala Skoko će vam otkriti lokalne zanimljivosti i raznolike priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske, a usput će, naravno, i – kuhati! Kulinarsko-putopisna avantura počinje od juga i poluotoka Pelješca gdje nas Skoko vodi u posjet vinarskim obiteljima Matuško i Šegović.

"David Skoko: motor, loza, kuhača" zanimljiva je kombinacija dokumentarne serije i zabavnog formata koji uključuje gastronomiju, enologiju, putopis, sve to predvođeno neizostavnim i autentičnim šarmom Ribareva sina - Davida Skoke. Vinarije su redom obiteljske, a u posao su uključeni svi članovi obitelji i svatko ima svoju ulogu.

 

rasprava o održivosti David Skoko: "U praksi, malo je lokalnog i autohtonog u hrvatskoj gastronomiji"

 

Riječ je o Vinarijama Matuško i Edivo na Pelješcu, Degarra u Zadru, Tomac na Plešivici, Bolfan u Zagorju, Krauthaker u Kutjevu, Damjanić u Poreču, Kozlović u Momjanu (Istra), Gerštmajer u Zmajevcu (Baranja) te Katunar Estate Winery na Krku. Vinari će mu pojasniti posebnosti svojih terroira - okusa i mirisa rodnog kraja grožđa na koji utječe kombinacija klime, tla i terena na kojem se ono uzgaja.

Prateći Skokine pustolovine moći ćete saznati zašto je strma lokacija pelješkog Dingača idealna za uzgoj plavca malog, kako se vino čuva na dnu mora umjesto u podrumima, način na koji su istarski vinari angažirali zajednicu da bi potaknuli razvoj vinarstva, sve o snažnoj tradiciji podrumarstva u osunčanoj Baranji i mnogo drugih zanimljivih pojedinosti.

 

tips & tricks David Skoko: Kako ispeći ribu, bez da se presuši

 

Serijal nastaje u režiji istaknutog autora Radislava Jovanova Gonze te u produkciji kuće Cobra Chicks, dok su autorice Inja Korać i Tanja Tušek. Direktor fotografije je Toni Renaud, a snimatelj druge kamere Radislav Jovanov Gonzo. Montažu potpisuju Anita Jovanov, Tomislav Pavlic i Žarko Korać.

 

Aminess Gourmet Nights Na odličnoj večeri chefovi David Skoko i Stiven Vunić oduševili jelima i pričom o održivosti nova knjiga Knjiga "Znanost i umjetnost doživljaja hrane" obavezna je lektira za sve koji vole hranu! lovostaj je završio! Genijalan recept Davida Skoke za pohane srdele slasna TV emisija Novi serijal Davida Skoke uskoro na HTV-u!

 

Posjeti Gastro.hr