Najave 25. rujna 2023.

Objavljen trailer novog showa Davida Skoke

David Skoko
David Skoko foto: Samir Cerić Kovačević
gastro postao gastro.24sata.hr
Serijal "David Skoko: motor, loza, kuhača" od 4. listopada počinje s prikazivanjem na 1. programu HRT-a. U narednim tjednima jedan od naših najuspješnijih chefova vodit će vas u domove najistaknutijih domaćih vinara

"David Skoko: motor, loza, kuhača", nova kulinarsko-putopisna emisija chefa Davida Skoke od 4. listopada počinje s prikazivanjem na 1. programu HRT-a. U narednim tjednima jedan od naših najuspješnijih chefova vodit će vas u domove najistaknutijih domaćih vinara - od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice do Zadra, Krka, Pelješca te Istre.

Tijekom 9 epizoda serijala Skoko će vam otkriti lokalne zanimljivosti i raznolike priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske, a usput će, naravno, i – kuhati! Kulinarsko-putopisna avantura počinje od juga i poluotoka Pelješca gdje nas Skoko vodi u posjet vinarskim obiteljima Matuško i Šegović.

"David Skoko: motor, loza, kuhača" zanimljiva je kombinacija dokumentarne serije i zabavnog formata koji uključuje gastronomiju, enologiju, putopis, sve to predvođeno neizostavnim i autentičnim šarmom Ribareva sina - Davida Skoke. Vinarije su redom obiteljske, a u posao su uključeni svi članovi obitelji i svatko ima svoju ulogu.

 

David Skoko Možda vas zanima... David Skoko: "U praksi, malo je lokalnog i autohtonog u hrvatskoj gastronomiji" Špajza

 

Riječ je o Vinarijama Matuško i Edivo na Pelješcu, Degarra u Zadru, Tomac na Plešivici, Bolfan u Zagorju, Krauthaker u Kutjevu, Damjanić u Poreču, Kozlović u Momjanu (Istra), Gerštmajer u Zmajevcu (Baranja) te Katunar Estate Winery na Krku. Vinari će mu pojasniti posebnosti svojih terroira - okusa i mirisa rodnog kraja grožđa na koji utječe kombinacija klime, tla i terena na kojem se ono uzgaja.

 | Author: Press "David Skoko: motor, loza, kuhača" foto: Press  | Author: Press "David Skoko: motor, loza, kuhača" foto: Press

Prateći Skokine pustolovine moći ćete saznati zašto je strma lokacija pelješkog Dingača idealna za uzgoj plavca malog, kako se vino čuva na dnu mora umjesto u podrumima, način na koji su istarski vinari angažirali zajednicu da bi potaknuli razvoj vinarstva, sve o snažnoj tradiciji podrumarstva u osunčanoj Baranji i mnogo drugih zanimljivih pojedinosti.

 

Riba na grilu Možda vas zanima... David Skoko: Kako ispeći ribu, bez da se presuši Špajza

 

Serijal nastaje u režiji istaknutog autora Radislava Jovanova Gonze te u produkciji kuće Cobra Chicks, dok su autorice Inja Korać i Tanja Tušek. Direktor fotografije je Toni Renaud, a snimatelj druge kamere Radislav Jovanov Gonzo. Montažu potpisuju Anita Jovanov, Tomislav Pavlic i Žarko Korać.

 | Author: Press "David Skoko: motor, loza, kuhača" foto: Press

 

Aminess Wine & Gourmet Nights Možda vas zanima... Na odličnoj večeri chefovi David Skoko i Stiven Vunić oduševili jelima i pričom o održivosti Recenzije Knjiga "Znanost i umjetnost doživljaja hrane" Možda vas zanima... Knjiga "Znanost i umjetnost doživljaja hrane" obavezna je lektira za sve koji vole hranu! Najave Pohane srdele Možda vas zanima... Genijalan recept Davida Skoke za pohane srdele Recepti David Skoko u vinariji Kozlović Možda vas zanima... Novi serijal Davida Skoke uskoro na HTV-u! Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.