Noel – mjesto potpunog užitka koji si želite priuštiti

Lidija Lončarić
Otkad se otvorio, Noel je prepoznat kao mjesto za potpuni, ali skup gastronomski užitak. Restoran smo posjetili s istom mišlju, a onda se potpuno razuvjerili. Istina jest da ovaj restoran svojim gostima pruža sjajnu hranu i vrhunsku uslugu, no u svemu tome uživati se može i za puno manju svotu od očekivane.
Vidi originalni članak

Kada je Noel tek otvorio svoja vrata, odmah je prozvan prvim pravim fine dine zagrebačkim restoranom. Usluga bez greške, ali ujedno i usluga koja će vas koštati popriličnu svotu novaca zbog čega se dijelu gostiju željnih stvarno dobre hrane odmah na prvu ovaj restoran učinio nedostižnim.

 

Neka igre počnu Recenziramo 7 najboljih zagrebačkih restorana

S Mastercardom® na klopu Recenzija: Bistro Apetit i moćna kuhinja Marina Rendića

 


Priznajemo, i naš je prvotni plan bio uživati u jelima s al a carte menija chefa Gorana Kočiša, no kako smo stol rezervirali nakon napornog dana u uredu i poprilično praznog želuca kročili u Noel, njihov dnevni meni istog nas je trenutka u potpunosti osvojio.

Naime, Noel u ponudi ima dnevni meni po cijeni od 190 kuna kojim se, vjerujte nam na riječ, s vremena na vrijeme zbilja isplati počastiti. Birati možete između šest ponuđenih jela te ih kombinirati po vlastitom izboru. Za vrijeme našeg posjeta na meniju su se nalazili beef tartar i anglot grdobina s limunom i čvarcima za predjelo, pork belly s kremom od celera, heljdom i daikonom te hama s tikvicom, povrćem i lavandom za glavno jelo i deserti koji spajaju komorač i naranču, odnosno čokoladu i malinu.

 


Odabir je bio težak no na kraju smo se ipak odlučili za vječni klasik beef tartar, pork belly i nepogrešivu kombinaciju čokolade i maline. I nismo nimalo pogriješili.

Nakon što nas je ljubazno i dobro upućeno osoblje smjestilo za stol, uz ugodnu glazbu negdje u pozadini i čašu istarskog vina Mala Nevina, najprije smo uživali u pozdravu iz kuhinje, domaćem maslacu i toplom kruhu te hrskavim grisinima. Sjajan uvod u još bolji ručak.

 


Zatim je na stol stiglo predjelo - domaća, tostirana focaccia s tartarskim biftekom i čipsom od plavog krumpira. Porcija je bila itekako velikodušna, a ono što nas je posebno oduševilo su nježni okusi pažljivo pripremljenog tartara. Taman slan, taman kiselkast, ali ne i bezličan, Noelov beef tartar predstavlja hranu u kakvoj bismo mogli uživati baš svakog dana i ne bismo se pobunili ni na trenutak.

 

 

Kada smo pomislili da bolje ne može, na tanjuru je stigla hrskavo pripremljena svinjetina i heljda s povrćem teksutre poput najfinijeg kremastog rižota. Bila je tu i divna, lagana krema od celera te daikon koji su stvorili sjajan kontrast odlično pripremljenom mesu i heljdi, a štapići od cikle stavili su onu posljednju točku na i. Apsolutno oduševljenje!

 

 

Iako već poprilično siti, s nestrpljenjem smo dočekali i desert. Kombinaciju moussea, biskvita, crumblea, pločice s tamnom čokoladom i amaranthom i coulisom i sladoledom od maline svrstali bismo u jedan od najfinijih deserata koji se u Zagrebu trenutno mogu kušati. Bogatstvo tekstura i divne arome kvalitetne tamne čokolade na sjajan su način nadopunili slatko kiselkasti elementi od maline. I posljednji smo tanjur počistili do zadnje mrvice.

 

 

Osim izdašnih porcija, ono što nam se posebno svidjelo i zbog čega ćemo se zasigurno vratiti u Noel, definitivno je i zbilja lijep osjećaj koji pruža čitavo iskustvo ručka u ovom restoranu. Iako slovi za otmjeno mjesto, u Noelu se ne osjećaš nelagodno iako si svjestan da je riječ o luksuzu kojeg si ne možeš priuštiti svaki dan. Prema gostu se odnose više nego korektno, s taman doziranom pažnjom. Osoblje je nenametljivo, ali istovremeno čini sve da zadovolji gosta. 

Ako pak ni vrhunska hrana i isto takvo osoblje nisu dovoljno dobar razlog za posjet Noelu, možda će vas osvojiti činjenica da od 1. travnja svim gostima pri plaćanju Mastercard® i Maestro® karticama nude popust od 5% na cjelokupan iznos. Kada ručku dodate čašu vina i kakvu napojnicu za sjajno obavljen posao, čitavo iskustvo koštat će vas i manje od 250 kuna, što je za jedan restoran ovog kalibra, prema našem skromnom mišljenju, zbilja smiješna svota.

Na kraju bismo samo još dodali kako jedva čekamo kakvu posebnu priliku koju ćemo zasigurno iskoristiti kao ispriku za još jedan fini posjet ovom stvarno kvalitetnom gastronomskom mjestu. A isto preporučujemo i vama.


S Mastercardom® na klopu U Agavu na vrhunski rižoto i dozu kvalitetne gastronomije

S Mastercardom® na klopu Otto&Frank - savršen bistro za doručak, ručak i večeru

S Mastercardom® na klopu Fina, maštovita i zasitna kuhinja Bistro&Bara AbOvo

Uz Mastercard® na klopu Trilogija: Gastro bajka u srcu Gornjega grada

S Mastercardom® na klopu Kako je Mano 2 postao restoran o kojem se priča

 

Posjeti Gastro.hr