Bakalar na gulaš

Bakalar se može pripremati na mnoštvo načina, a ovo je jedan od najukusnijih
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 387

Potrebno vam je

  • 600 g bakalar
  • 100 g krumpir, zreli
  • 15 ml ulje maslinovo
  • sol
  • papar u zrnu
  • 6 kom češnjak
  • 30 g rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 1 kom lovorov list
  • 1 kom luk ,crveni
  • 100 ml vino bijelo
  • peršin, list

Priprema

  1. Na maslinovu ulju pirjajte sitno nasjeckan luk. Kad luk požuti, dodajte očišćeno meso bakalara, pirjajte pa dodajte češnjak, lovorov list, sol, papar, koncentrat rajčice, peršin i bijelo vino. Kuhajte oko 30 minuta.
  2. Krumpir očistite, narežite na ploške i stavite kuhati u blago posoljenu vodu. Nakon deset minuta kuhanja krumpiru malo odlijte vodu i spojite s bakalarom u umaku te kuhajte dok krumpir ne omekša. Začinite prema želji.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr