gastro postao
Bakalar se može pripremati na mnoštvo načina, a ovo je jedan od najukusnijih
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 387
Potrebno vam je
- 600 g bakalar
- 100 g krumpir, zreli
- 15 ml ulje maslinovo
- sol
- papar u zrnu
- 6 kom češnjak
- 30 g rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 1 kom lovorov list
- 1 kom luk ,crveni
- 100 ml vino bijelo
- peršin, list
Priprema
- Na maslinovu ulju pirjajte sitno nasjeckan luk. Kad luk požuti, dodajte očišćeno meso bakalara, pirjajte pa dodajte češnjak, lovorov list, sol, papar, koncentrat rajčice, peršin i bijelo vino. Kuhajte oko 30 minuta.
- Krumpir očistite, narežite na ploške i stavite kuhati u blago posoljenu vodu. Nakon deset minuta kuhanja krumpiru malo odlijte vodu i spojite s bakalarom u umaku te kuhajte dok krumpir ne omekša. Začinite prema želji.
Izvor Skuhatćute