Savršeno otrežnjenje: Bistra goveđa juha koja vas vraća u život

Klasična, jednostavna juha od mesa
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 167

Potrebno vam je

  • 1000 g govedina
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer, korijen
  • 4 kom jaje kokošje
  • sol
  • papar

Priprema

  1. U vreloj vodi skuhajte komad govedine za juhu s dvije mrkve, korijenom celera i peršina te jednim lukom u kori koji ste, prethodno raspolovljen, opalili na vatri.
  2. Posolite, popaprite i kuhajte dok meso bude meko.
  3. Procijedite u čistu bistru juhu, ubacite sirovo jaje (po osobi) koje ćete pjenjačom usitniti u trake. Ili pak u procijeđenu juhu stavite sitne rezance i prokuhajte.
  4. Kuhano meso iz juhe možete poslužiti kao predjelo sa senfom ili hrenom.

Klasična, jednostavna juha od mesa

Posjeti Gastro.hr