gastro postao
Klasična, jednostavna juha od mesa
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 167
Potrebno vam je
- 1000 g govedina
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer, korijen
- 4 kom jaje kokošje
- sol
- papar
Priprema
- U vreloj vodi skuhajte komad govedine za juhu s dvije mrkve, korijenom celera i peršina te jednim lukom u kori koji ste, prethodno raspolovljen, opalili na vatri.
- Posolite, popaprite i kuhajte dok meso bude meko.
- Procijedite u čistu bistru juhu, ubacite sirovo jaje (po osobi) koje ćete pjenjačom usitniti u trake. Ili pak u procijeđenu juhu stavite sitne rezance i prokuhajte.
- Kuhano meso iz juhe možete poslužiti kao predjelo sa senfom ili hrenom.
Klasična, jednostavna juha od mesa
Mrkva
govedina
juha
crveni luk
jesen
Hrvatska
predjelo
pirjanje
kuhanje
zima
proljeće
ljeto
večera
ručak
niskokaloricna prehrana