gastro postao
Klasična, jednostavna juha od mesa
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 167
Potrebno vam je
- 1000 g govedina
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer, korijen
- 4 kom jaje kokošje
- sol
- papar
Priprema
- U vreloj vodi skuhajte komad govedine za juhu s dvije mrkve, korijenom celera i peršina te jednim lukom u kori koji ste, prethodno raspolovljen, opalili na vatri.
- Posolite, popaprite i kuhajte dok meso bude meko.
- Procijedite u čistu bistru juhu, ubacite sirovo jaje (po osobi) koje ćete pjenjačom usitniti u trake. Ili pak u procijeđenu juhu stavite sitne rezance i prokuhajte.
- Kuhano meso iz juhe možete poslužiti kao predjelo sa senfom ili hrenom.
Klasična, jednostavna juha od mesa