Bogata krema od čokolade i kave

Stockfood
Završite ručak ili večeru elegantnim desertom – bogatom kremom i karameliziranim bademima. A možda ostane i za doručak?
Vidi originalni članak

Ovaj je desert ostvarenje snova za obožavatelje slatkog koji nemaju vremena peći neke kompleksnije kolače ili torte. Priprema i pečenje traju dvadesetak minuta, ali uzmite u obzir da bi se krema trebala hladiti barem dva sata.

Potrebne su vam i četiri posudice za pečenje, a mi vam predlažemo malene keramičke u kojima kremu možete i poslužiti.

 

VRUĆA ČOKOLADA Kremasti čokoladni napitak za opuštanje

 

Sastojci:

  • 160 ml mlijeka
  • 60 ml kave
  • 50 g smeđeg šećera
  • 200 g mliječne čokolade
  • 2 jaja
  • 4 žumanjka
  • vrhnje za šlag
  • 50 g badema
  • 150 g šećera

Priprema

  1. Izmiješajte vrhnje, mlijeko, kavu, šećer i čokoladu. Kuhajte miješajući pet minuta dok se čokolada ne otopi.
  2. U drugoj zdjeli istucite jaja i žumanjke postupno dodajući smjesu. Podijelite smjesu u četiri posude, stavite ih u veću posudu u koju ste ulili kipuće vode do pola posuda i pecite 15 min. Stavite u hladnjak na dva sata.
  3. Pecite u pećnici tanko narezane bademe dvije do tri minute. Karamelizirajte šećer, dodajte bademe, izmiješajte i izlijte na pladanj.
  4. Neka odstoji dvadesetak minuta, a zatim ploču razlomite i poslužite s kremom.

Uživajte!

Posjeti Gastro.hr