gastro postao
Ako se želite počastiti nečim elegantnim i jednostavnim, ova je krema pravi izbor.
Priprema je kratka, ali se krema mora dobro ohladiti prije dodavanja tučenog vrhnja. Ako je planirate poslužiti kao popodnevni desert ili završiti njome neku romantičnu večeru, predlažemo da je napravite ujutro.
Servirajte je u male keramičke zdjelice i uživajte.
Sastojci:
- 6 žumanjaka
- 200 g šećera
- 2,5 dl slatkog vina
- 2 dl slatkog vrhnja
- 50 g tamne čokolade
- 70 g čokolade u prahu
Priprema:
- Pomiješajte žumanjke, šećer i vino i kuhajte na pari dok ne dobijete pjenastu smjesu.
- Maknite s pare i dodajte čokoladu u prahu. Dobro promiješajte i stavite u hladnjak na nekoliko sati.
- Kad se ohladi dodajte tučeno vrhnje, promiješajte i prelijte u male zdjelice.
- Ukrasite nasjeckanom tamnom čokoladom i poslužite.
Dobar tek!
Trebamo tvoju pomoć! Tražimo i nagrađujemo najbolje regionalne food blogove u natječaju Gastro zvijezda. Dođi na website Gastrozvijezda.hr i reci nam koji su tvoji omiljeni food blogovi. Voli te tvoj Gastro.hr tim! :)