Recepti 4846 prikaza 20. rujna 2017.

Brzi tamni keksići s tajnim punjenjem

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam recept za čokoladne kekse koji će vas osvojiti – posebno nakon što zagrizete sredinu.

U svoje elegantne keksiće dodajte kockicu omiljene tamne čokolade i uživajte u svakom zalogaju. Ako ne preferirate gorkaste čokolade, nećete pogriješiti ni sa bijelom ili mliječnom.

Peku se manje od deset minuta, zaprljat ćete samo dvije manje posude i metlice miksera, a na listi sastojaka vas ništa neće iznenaditi. Može li bolje od ovog?

 

Možda vas zanima... 4u1: Što je kava bez hrskavih čajnih kolačića? Kolumne

 

Sastojci:

  • 250 g višenamjenskog brašna
  • 100 g kakaa u prahu
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica sode
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g tamne čokolade

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
  2. Pomiješajte brašno, kakao, sol i sodu.
  3. Izmiksajte 200 g omekšalog maslaca sa  šećerom u prahu i smeđim šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje, a zatim i vaniliju. Pomiješajte sa suhim sastojcima.
  4. Tijesto zagrabite žlicom i pritisnite ga dlanom. U svaki dio stavite kockicu tamne čokolade i zamotajte. 
  5. Pecite 5-8 minuta, pustite ih da malo odstoje na limu i poslužite.

Želimo vam ugodno popodne!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.