gastro postao
Donosimo vam recept za čokoladne kekse koji će vas osvojiti – posebno nakon što zagrizete sredinu.
U svoje elegantne keksiće dodajte kockicu omiljene tamne čokolade i uživajte u svakom zalogaju. Ako ne preferirate gorkaste čokolade, nećete pogriješiti ni sa bijelom ili mliječnom.
Peku se manje od deset minuta, zaprljat ćete samo dvije manje posude i metlice miksera, a na listi sastojaka vas ništa neće iznenaditi. Može li bolje od ovog?
Sastojci:
- 250 g višenamjenskog brašna
- 100 g kakaa u prahu
- 1 žličica soli
- 1 žličica sode
- 200 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 100 g smeđeg šećera
- 2 velika jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 100 g tamne čokolade
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Pomiješajte brašno, kakao, sol i sodu.
- Izmiksajte 200 g omekšalog maslaca sa šećerom u prahu i smeđim šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje, a zatim i vaniliju. Pomiješajte sa suhim sastojcima.
- Tijesto zagrabite žlicom i pritisnite ga dlanom. U svaki dio stavite kockicu tamne čokolade i zamotajte.
- Pecite 5-8 minuta, pustite ih da malo odstoje na limu i poslužite.
Želimo vam ugodno popodne!