gastro postao
Obožavamo deserte koje možemo vrlo jednostavno pripremiti i to bez pečenja. Zato vam predstavljamo jedan stari, provjereni recept za savršenu tortu s tri vrste čokolade!
Za nju je potrebno samo malo strpljenja i vremena, a rezultat je simfonija okusa koju stvara svaki slatki kat torte sa svojim specifičnim "tonom".
Jednostavna torta s tri vrste čokolade
Sastojci:
- 600 ml slatkog vrhnja
- 150 g tamne čokolade
- 200 g bijele čokolade
- 200 g mliječne čokolade
- 1 šalica zdrobljenih keksa
- 3 žlice maslaca
Priprema:
- Rastopite tamnu čokoladu i umiješajte 200 ml slatkog vrhnja. Stavite u frižider na cca 1 sat da se hladi.
- U drugoj posudi rastopite bijelu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja i stavite u frižider.
- U trećoj posudi rastopite mliječnu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja i također ohladite.
- Podlogu za tortu pripremite tako što ste pomiješali zdrobljene kekse s maslacem. Složite na dno kalupa.
- Kada su se smjese s čokoladom ohladile izmiksajte ih te redom slažite u kalup. U smjese možete staviti malo mascarponea da budu kremastije.
- Prema želji završite sa šlagom i pospite orasima, keksima...
- Ohladite i uživajte!
Dobar tek!