Brza hladna juha od cikle i đumbira
U vrućim danima, ne samo da se nikome ne da provoditi previše vremena iznad štednjaka ili pećnice, već zasigurno želiš osvježavajući obrok koji će te rashladiti. Za takve su dane idealne hladne juhe
Hladne juhe odličan su izbor za duge i vruće dane. Osim što za njihovu pripremu treba svega nekoliko minuta i ne zahtijevaju kuhanje, hladne juhe od povrća nevjerojatno su zdrave i ukusne. Zapravo nema razloga da ne uživaš u ovoj poslastici.
Tanjur hladne juhe uz kakvu osvježavajuću salatu može biti savršeno zdrav i ukusan ljetni obrok, a možeš ovu juhu poslužiti uz krišku kukuruznog ili crnog kruha ili pak ubaciti prepržene kockice kruha u juhu.
Nevjerojatno ukusna hladna juha od đumbira i cikle može biti sjajna kao solo obrok ili kao dodatak pečenoj piletini. Recept je nevjerojatno jednostavan i gotov u tren oka.
Donosimo postupak pripreme ove juhe, objašnjen u dva jednostavna koraka:
- Ciklu je potrebno ispeći, a to možeš učiniti i 48 sati prije te je spremiti u hladnjak.
- U blender stavi šest srednje velikih pečenih i dobro zgnječenih cikli, dvije šalice povrtnog temeljca, žličicu mljevenog đumbira, žlicu svježe iscijeđenog soka od limuna te malo soli i mljevenog papra. Izblendaj i tvoja juha gotova je u tren oka.