Recepti 26. siječnja 2024.

Cijeli Hollywood poludio je za ovim namazom od cikle

cikla
Namaz od cikle foto: Instagram @veggie_intervention
gastro postao gastro.24sata.hr
Zvijezda zime, cikla, sjajna je na salatu - sirova ili kuhana, volimo ju pojesti i u raznim juhama i varivima (poput boršča), a kako je tek slasna kad se ispeče u pećnici... A postoji i ovaj genijalan namaz od cikle za kojim je lud oskarovac Matthew McConaughey, ali i brojni njegovi kolege

Cikla, povrtna 'kraljica podzemlja', povrće je koje zaista volimo u svim oblicima - od sirove ili kuhane na salatu, preko pečene, u varivima i juhama, a rado ju stavljamo u smoothie, pa čak i u kolače! Nema gdje se ukusna i zdrava cikla ne može upotrijebiti. Posebno sada zimi kada nam nedostaje raznolikog svježeg voća i povrća!

Jedan od odličnih načina kako se može upotrijebiti cikla jest i ukusan namaz od cikle. Možeš ga poslužiti 'samog' na kruhu, ili uz dodatak avokada, klica... Pusti mašti na volu, samo nemoj izostaviti ovaj ukusan namaz od cikle.

 

špageti od cikle Možda vas zanima... 5 recepata zbog kojih ćeš obožavati ciklu! Špajza

 

Namaz od cikle je zvijezda u Hollywoodu

Zdrav i ukusan namaz od cikle jako je popularan i u Hollywoodu a njegovi najveći zagovornici su oskarovac Matthew McConaughey i njegova supruga Camila. Bivši model Camila Alves McConaughey ima, naime, lifestyle portal Women of Today na kojem čitatelji pronalaze zanimljive 'sam svoj majstor' projekte, savjete o zdravlju i slične teme.

Naravno, Camilla tamo objavljuje i brojne ukusne i zdrave recepte, poput zdravih doručaka, kreativnih ideja za ručak i večeru, prefinih deserata… a nerijetko iste i pripremi kod kuće.

cikla | Author: Eva Bronzini/Pexels Cikla foto: Eva Bronzini/Pexels

"Najviše volim pripremati jela koja sam naučila kuhati još u djetinjstvu u rodnom Brazilu. Djeci se trudim pripremati što zdravije obroke, a omiljeno jelo im je piletina s medom", otkriva Camila Alves McConaughey kojoj je jedan od najdražih recepata onaj za jednostavan namaz od cikle (ona ga naziva - hummus od cikle) kojeg rado jede njezin slavni suprug, ali i njihovi klinci.

cikla | Author: Instagram @haniyeh.nikoo Namaz od cikle foto: Instagram @haniyeh.nikoo

Namaz od cikle

Sastojci:

  • 800 g kuhanog slanutka
  • 1 šalica tahini paste
  • 1/4 šalice svježeg limunova soka
  • 3 velika češnja češnjaka ili 4-5 manjih
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 3 kuhane cikle srednje veličine
  • za ukras - listići badema, mladi luk, rotkvice, feta sir, rukola, nar

 

Namaz od bijelog graha Možda vas zanima... Namaz od bijelog graha još je bolji od humusa! Recepti

 

Postupak:

  1. U blenderu izmiješaj sve sastojke, sve dok ne nastane glatka, jednolična smjesa. Ako je pregusto, dodaj malo vode pa još malo miksaj.
  2. Prebaci u zdjelicu ili namaži na kruh ili prepečeni tost i posluži.
  3. Humus možeš ukrasiti listićima badema, feta sirom, tanko narezanim mladim lukom, tanko nasjeckanim rotkvicama, rukolom, sjemenkama nara...

cikla | Author: Roman Odintsov/Pexels Cikla - ukusan izvor zdravlja, u svim oblicima foto: Roman Odintsov/Pexels

I još malo zdravih zalogaja za kraj... U nekima je cikla, u nekima nije 😉

 

Možda vas zanima... Tri lica avokado tosta - s hummusom, jajem i mozzarellom Kolumne Možda vas zanima... Drugačiji namazi za još bolje sendviče - imamo 3 sjajne ideje! Špajza savršena kombinacija cikla i čokolada Možda vas zanima... Da, cikla i čokolada idu zajedno, a dokaz je ova torta Recepti Burger od cikle Možda vas zanima... Ovi burgeri od cikle osvajaju na prvi griz! Recepti Cikla Možda vas zanima... Tarte tatin s ciklom - slana verzija francuskog klasika Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.