Špajza 11. svibnja 2019.

Drugačiji namazi za još bolje sendviče - imamo 3 sjajne ideje!

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasične umake poput kečapa i majoneze pretvorite u zvijezde sendviča pa uživajte u drugačijim, još ukusnijim zalogajima za doručak, gablec na poslu ili brzu večeru.

Tek nekoliko jednostavnih sastojaka trebat će vam da od sendviča napravite pravi mali spektakl. Zaigrajte se, namazima dodajte povrće, mesne i sirne dodatke pa uživajte u sasvim novoj dimenziji slasnih zalogaja.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Jedna od jednostavnijih opcija bit će sendvič s namazom od graha. Jednostavno ubacite konzervu graha u blender, dodajte mu žličicu senfa, jedan avokado, malo limuna, peršin, sol i papar, sve dobro povežite pa dobivenim namazom premažite omiljenu vrstu kruha.

Namazu od graha dodajte dimljenu šunku i sir, povrće po želji, preklopite i navalite na novu vrstu sendviča. Zasitan, bogat okusima i teksturama, obećajemo vam da će vas ovaj sendvič naprosto oduševiti.

 

Možda vas zanima... Domaće i mirisno: Pašteta od graha i začina Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


Osim graha, tu je i slanutak koji će svaki sendvič pretvoriti u zvijezdu doručka, ručka, gableca ili večere. Slanutak pretvorite u humus, a sjajna ideja bit će i dodatak omiljenog začinskog bilja.

Preporučujemo šaku bosiljka ili peršina koji će donijeti fine, osvježavajuće okuse idealne za kombiniranje s mesnim i ribljim dodacima. Sendvič od zelenog humusa, srdela, tune ili pilećih prsa zvuči zbilja dobro, zar ne?

 

Možda vas zanima... Hummus - kako je namaz od slanutka oduševio svijet Špajza
 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images


Imate li manju količinu svježeg sira koju jednostavno morate potrošiti, ubacite je u blender, dodajte crvenu mljevenu papriku, sol, papar i druge začine po želji te stvorite brz i jednostavan, zdrav sirni namaz. Odlično se slaže uz sve vrste mesnih dodataka, posebice slaninom, ali i mladim lukom te svježom paprikom.

 

Možda vas zanima... Dan započnite domaćim sirnim namazom s povrćem Recepti


 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.