Recepti 25. lipnja 2023.

Brza hladna juha od cikle i đumbira

foto: Thinkstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
U vrućim danima, ne samo da se nikome ne da provoditi previše vremena iznad štednjaka ili pećnice, već zasigurno želiš osvježavajući obrok koji će te rashladiti. Za takve su dane idealne hladne juhe

Hladne juhe odličan su izbor za duge i vruće dane. Osim što za njihovu pripremu treba svega nekoliko minuta i ne zahtijevaju kuhanje, hladne juhe od povrća nevjerojatno su zdrave i ukusne. Zapravo nema razloga da ne uživaš u ovoj poslastici.

 

Možda vas zanima... Zapečena cikla koja će oduševiti baš svakog! Recepti

 

 | Author: Getty Images Hladna juha od cikle foto: Getty Images

Tanjur hladne juhe uz kakvu osvježavajuću salatu može biti savršeno zdrav i ukusan ljetni obrok, a možeš ovu juhu poslužiti uz krišku kukuruznog ili crnog kruha ili pak ubaciti prepržene kockice kruha u juhu.

Nevjerojatno ukusna hladna juha od đumbira i cikle može biti sjajna kao solo obrok ili kao dodatak pečenoj piletini. Recept je nevjerojatno jednostavan i gotov u tren oka.

 

Možda vas zanima... Lažni ratatouille: Cikla i krumpir u genijalnom složencu Špajza

 

 | Author: mali Chef Hladna juha od cikle foto: mali Chef

Donosimo postupak pripreme ove juhe, objašnjen u dva jednostavna koraka:

  1. Ciklu je potrebno ispeći, a to možeš učiniti i 48 sati prije te je spremiti u hladnjak.
  2. U blender stavi šest srednje velikih pečenih i dobro zgnječenih cikli, dvije šalice povrtnog temeljca, žličicu mljevenog đumbira, žlicu svježe iscijeđenog soka od limuna te malo soli i mljevenog papra. Izblendaj i tvoja juha gotova je u tren oka.

 

Matovilac salata Možda vas zanima... Salata od matovilca i cikle s uistinu posebnim dodatkom Recepti cikla Možda vas zanima... Cijeli Hollywood poludio je za ovim namazom od cikle Recepti Burger od cikle Možda vas zanima... Ovi burgeri od cikle osvajaju na prvi griz! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.