Hladne juhe odličan su izbor za duge i vruće dane. Osim što za njihovu pripremu treba svega nekoliko minuta i ne zahtijevaju kuhanje, hladne juhe od povrća nevjerojatno su zdrave i ukusne. Zapravo nema razloga da ne uživaš u ovoj poslastici.
Tanjur hladne juhe uz kakvu osvježavajuću salatu može biti savršeno zdrav i ukusan ljetni obrok, a možeš ovu juhu poslužiti uz krišku kukuruznog ili crnog kruha ili pak ubaciti prepržene kockice kruha u juhu.
Nevjerojatno ukusna hladna juha od đumbira i cikle može biti sjajna kao solo obrok ili kao dodatak pečenoj piletini. Recept je nevjerojatno jednostavan i gotov u tren oka.
Donosimo postupak pripreme ove juhe, objašnjen u dva jednostavna koraka:
- Ciklu je potrebno ispeći, a to možeš učiniti i 48 sati prije te je spremiti u hladnjak.
- U blender stavi šest srednje velikih pečenih i dobro zgnječenih cikli, dvije šalice povrtnog temeljca, žličicu mljevenog đumbira, žlicu svježe iscijeđenog soka od limuna te malo soli i mljevenog papra. Izblendaj i tvoja juha gotova je u tren oka.