Brza i slasna shakshuka po receptu Mary Berry

Nataliya Vaitkevich/Pexels Shakshuka prema receptu Mary Berry
Shakshuka prema receptu Mary Berry ima tek nekoliko osnovnih sastojaka koji su svima dostupni, a ovo jelo možeš obogatiti ako mu dodaš paprike, patlidžane, sir, ljute kobasice...
Vidi originalni članak

Shakshuka je omiljeno bliskoistočno i sjevernoafričko jelo, koje se posljednjih godina nalazi na menijima za doručak diljem svijeta. Sam naziv znači "mješavina", a shakshuka je uistinu posebna mješavina raznog ukusnog povrća, jaja i drugih dodataka.

 

dobar tek Pripremi hummus po receptu slavne Mary Berry!

 

Naravno, nitko ti ne brani da ovo slasno jelo pripremiš za brzi ručak ili večeru te ga obogatiš i drugim sastojcima. Primjerice, u shakshuki odlično prijaju i paprike, patlidžani, slani sir, ljute kobasice… Mi ti donosimo recept slavne britanske kuharice Mary Berry za shakshuku, koji možeš slijediti u stopu ili pak napraviti svoju varijaciju.

Shakshuka Mary Berry

Sastojci:

  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 luka, grubo nasjeckana
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 crvena chili papričica, sitno sjeckana, sjemenke uklonjene
  • 2 limenke sjeckanih rajčica
  • 1 vrhom puna žlica koncentrata rajčice
  • 1 žlica šećera
  • 4 jaja
  • 2 žlice nasjeckanih listića svježeg peršina

 

Za ručak ili večeru Omiljeni klasik: Lazanje po receptu Mary Berry

 

Postupak:

  1. Zagrij ulje u velikoj dubokoj tavi na srednjoj vatri. Dodaj luk i prži ga 5 minuta.
  2. Dodaj češnjak i chili i prži 30 sekundi. Umiješaj rajčice iz konzerve, koncentrat rajčice i šećer te pusti da zavrije. Smanji vatru i pusti da lagano krčka, otklopljeno, oko 10 minuta, odnosno dok se umak malo ne reducira, a luk ne omekša. Dobro posoli i popapri.
  3. Kuhačom napravi 4 udubine za jaja, te u njih razbij po jedno jaje. Poklopi i pusti da se kuha oko 6 minuta, odnosno dok se bjelanjak ne skuha, a žumanjak ostane tekuć.
  4. Posluži odmah uz pita kruh ili prepečeni kruh.

Savjet više:

  • Baza od povrća i rajčica može se napraviti i do 8 sati unaprijed i držati u hladnjaku te se kasnije samo zagrije i dodaju se jaja.
  • Ovo jelo nije pogodno za zamrzavanje.

 

za ljubitelje češnjaka Slasni pečeni krumpiri po receptu Mary Berry brzo na žlicu Mary Berry ima najbolji recept za juhu od graška

 

Posjeti Gastro.hr