Najbolji recept za shakshuku koji smo ikada probali!
Shakshuka prema receptu Mary Berry ima tek nekoliko osnovnih sastojaka koji su svima dostupni, a ovo jelo možeš obogatiti ako mu dodaš paprike, patlidžane, sir, ljute kobasice...
Shakshuka je omiljeno bliskoistočno i sjevernoafričko jelo, koje se posljednjih godina nalazi na menijima za doručak diljem svijeta. Sam naziv znači "mješavina", a shakshuka je uistinu posebna mješavina raznog ukusnog povrća, jaja i drugih dodataka.
Naravno, nitko ti ne brani da ovo slasno jelo pripremiš za brzi ručak ili večeru te ga obogatiš i drugim sastojcima. Primjerice, u shakshuki odlično prijaju i paprike, patlidžani, slani sir, ljute kobasice…
Mi ti donosimo recept slavne britanske kuharice Mary Berry za shakshuku, koji možeš slijediti u stopu ili pak napraviti svoju varijaciju.
Savjet više:
- Baza od povrća i rajčica može se napraviti i do 8 sati unaprijed i držati u hladnjaku te se kasnije samo zagrije i dodaju se jaja.
- Ovo jelo nije pogodno za zamrzavanje.
Isprobaj još recepata s potpisom Mary Berry...