Slavna britanska kuharica Mary Berry autorica je ovog odličnog i jednostavnog recepta za desert od rabarbare i limuna koji je gotov za tili čas te je za njega potrebno samo nekoliko sastojaka
S dolaskom toplijih, a uskoro i vrućih dana izbjegavamo duge boravke u kuhinji, za štednjakom. I zato nas veseli svaki recept koji je gotov u tili čas! Takva je ova duplakrema – od rabarbare i limuna, koja je gotova za samo 20 minuta, a autorica recepta je slavna britanska kuharica Mary Berry.
"Kombinacija rabarbare i limuna uistinu je genijalna!Ovaj desert posebno je dobar s mladom rabarbarom", govori slavna engleska kuharica koja ljeti uvijek ima nekoliko čašica ovog finog deserta spremnog u hladnjaku.
Rabarbara
foto: Kulbir/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Krema od rabarbare i limuna - recept Mary Berry
5 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Rabarbara
750
g
Narančina korica
0,50
kom
Sok od naranče
2
žlica
Šećer
25
g
Slatko vrhnje
300
ml
Šećer
50
g
Limunova korica
0,50
kom
Sok od limuna
0,50
kom
Metvica
6
listići
Postupak
Rabarbaru, narančinu koricu, sok od naranče i šećer stavi u posudu i zagrijavaj na jakoj vatri oko 2 minute. Poklopi, smanji vatru i pusti da lagano krčka 10-ak minuta, odnosno dok rabarbara ne omekša. Stavi sa strane da se ohladi.
Za kremu od limuna – vrhnje, šećer i koricu limuna stavi u posudu i lagano zagrijavaj na slaboj vatri dok se šećer ne rastopi i smjesa ne počne ključati. Makni s vatre, umiješaj limunov sok i stavi sa strane da se ohladi.
Kremu od rabarbare stavi u čašu, preko tog prelij kremu od limuna. Poklopljeno stavi u hladnjak na minimalno 4 sata da se dobro ohladi i stisne.
Posluži dobro ohlađeno, ukrašeno listićima svježe mente.