Recepti 05. lipnja 2023.

Desert od rabarbare i limuna gotov za 20 minuta!

Rabarbara, limuni i naranče
Rabarbara, limuni i naranče - sastojci ovog jednostavnog deserta foto: Kulbir/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Slavna britanska kuharica Mary Berry autorica je ovog odličnog i jednostavnog recepta za desert od rabarbare i limuna koji je gotov za tili čas te je za njega potrebno samo nekoliko sastojaka

S dolaskom vrućih dana izbjegavamo duge boravke u kuhinji, za štednjakom. I zato nas veseli svaki recept koji je gotov u tili čas! Takva je ova dupla krema – od rabarbare i limuna, koja je gotova za samo 20 minuta, a autorica recepta je slavna britanska kuharica Mary Berry.

"Kombinacija rabarbare i limuna uistinu je genijalna! Ovaj desert posebno je dobar s mladom rabarbarom", govori slavna kuharica koja ljeti uvijek ima nekoliko čašica ovog finog deserta spremnog u hladnjaku.

 | Author: Kulbir/Pexels Rabarbara foto: Kulbir/Pexels

Krema od rabarbare i limuna

(za 6 porcija)

Sastojci – za kremu od rabarbare:

  • 750 g rabarbare, narezane na komade duljine 4 cm
  • fino naribana korica ½ naranče
  • 2 žlice soka od naranče
  • 25 g šećera

Sastojci – za kremu od limuna:

  • 300 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za šlag
  • 50 g šećera
  • fino ribana korica od ½ limuna
  • sok od ½ limuna
  • 6 listića mente, za dekoraciju

 

Možda vas zanima... Sezona je rabarbare i pravo vrijeme za pripremu džema Recepti

 

Postupak:

  1. Rabarbaru, narančinu koricu, sok od naranče i šećer stavi u posudu i zagrijavaj na jakoj vatri oko 2 minute. Poklopi, smanji vatru i pusti da lagano krčka 10-ak minuta, odnosno dok rabarbara ne omekša. Stavi sa strane da se ohladi.
  2. Za kremu od limuna – vrhnje, šećer i koricu limuna stavi u posudu i lagano zagrijavaj na slaboj vatri dok se šećer ne rastopi i smjesa ne počne ključati. Makni s vatre, umiješaj limunov sok i stavi sa strane da se ohladi.
  3. Kremu od rabarbare stavi u čašu, preko tog prelij kremu od limuna. Poklopljeno stavi u hladnjak na minimalno 4 sata da se dobro ohladi i stisne.
  4. Posluži dobro ohlađeno, ukrašeno listićima svježe mente.

Savjet više:

  • Desert se može pripremiti do 12 sati unaprijed.
  • Ove kreme nisu pogodne za zamrzavanje.

 

Lagana panna cotta s jogurtom Možda vas zanima... Lagana panna cotta po receptu Jamieja Olivera Recepti Možda vas zanima... Rabarbara - slatko kiselo zaboravljeno savršenstvo Špajza Možda vas zanima... Sočna pita od rabarbare i jagoda Kolumne Možda vas zanima... Prepustite se novim okusima: Rabarbara i vanilija Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.