Recepti Desert 15. svibnja 2024.

Desert od rabarbare i limuna gotov za 20 minuta!

Rabarbara, limuni i naranče
Rabarbara, limuni i naranče - sastojci ovog jednostavnog deserta
foto: Kulbir/Pexels
Slavna britanska kuharica Mary Berry autorica je ovog odličnog i jednostavnog recepta za desert od rabarbare i limuna koji je gotov za tili čas te je za njega potrebno samo nekoliko sastojaka

S dolaskom toplijih, a uskoro i vrućih dana izbjegavamo duge boravke u kuhinji, za štednjakom. I zato nas veseli svaki recept koji je gotov u tili čas! Takva je ova dupla kremaod rabarbare i limuna, koja je gotova za samo 20 minuta, a autorica recepta je slavna britanska kuharica Mary Berry.

"Kombinacija rabarbare i limuna uistinu je genijalna! Ovaj desert posebno je dobar s mladom rabarbarom", govori slavna engleska kuharica koja ljeti uvijek ima nekoliko čašica ovog finog deserta spremnog u hladnjaku.

 | Author: Kulbir/Pexels Rabarbara foto: Kulbir/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Krema od rabarbare i limuna - recept Mary Berry
5 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Rabarbara 750 g
  • Narančina korica 0,50 kom
  • Sok od naranče 2 žlica
  • Šećer kristal 25 g
  • Slatko vrhnje 300 ml
  • Šećer kristal 50 g
  • Limunova korica 0,50 kom
  • Sok od limuna 0,50 kom
  • Metvica 6 listići
Postupak
  1. Rabarbaru, narančinu koricu, sok od naranče i šećer stavi u posudu i zagrijavaj na jakoj vatri oko 2 minute. Poklopi, smanji vatru i pusti da lagano krčka 10-ak minuta, odnosno dok rabarbara ne omekša. Stavi sa strane da se ohladi.


  2. Za kremu od limuna – vrhnje, šećer i koricu limuna stavi u posudu i lagano zagrijavaj na slaboj vatri dok se šećer ne rastopi i smjesa ne počne ključati. Makni s vatre, umiješaj limunov sok i stavi sa strane da se ohladi.


  3. Kremu od rabarbare stavi u čašu, preko tog prelij kremu od limuna. Poklopljeno stavi u hladnjak na minimalno 4 sata da se dobro ohladi i stisne.


  4. Posluži dobro ohlađeno, ukrašeno listićima svježe mente.


Savjet više:

  • Desert se može pripremiti do 12 sati unaprijed.
  • Ove kreme nisu pogodne za zamrzavanje.

Istraži rabarbaru...

Možda vas zanima... Rabarbara - slatko kiselo zaboravljeno savršenstvo Špajza Možda vas zanima... Prepustite se novim okusima: Rabarbara i vanilija Recepti Možda vas zanima... Sočna pita od rabarbare i jagoda Kolumne Možda vas zanima... Sezona je rabarbare i pravo vrijeme za pripremu džema Recepti Lagana panna cotta s jogurtom Možda vas zanima... Lagana panna cotta s grčkim jogurtom by Jamie Oliver Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.