Recepti Doručak 21. lipnja 2024.

Najbolji recept za shakshuku koji smo ikada probali!

Doručak
10 MIN
15 MIN
4
SREDNJE
shakshuka
Shakshuka po receptu Mary Berry
foto: Manny NB/Unsplash
Shakshuka prema receptu Mary Berry ima tek nekoliko osnovnih sastojaka koji su svima dostupni, a ovo jelo možeš obogatiti ako mu dodaš paprike, patlidžane, sir, ljute kobasice...

Shakshuka je omiljeno bliskoistočno i sjevernoafričko jelo, koje se posljednjih godina nalazi na menijima za doručak diljem svijeta. Sam naziv znači "mješavina", a shakshuka je uistinu posebna mješavina raznog ukusnog povrća, jaja i drugih dodataka.

 

Možda vas zanima... Omiljeni klasik: Lazanje po receptu Mary Berry Recepti

Naravno, nitko ti ne brani da ovo slasno jelo pripremiš za brzi ručak ili večeru te ga obogatiš i drugim sastojcima. Primjerice, u shakshuki odlično prijaju i paprike, patlidžani, slani sir, ljute kobasice…

Mi ti donosimo recept slavne britanske kuharice Mary Berry za shakshuku, koji možeš slijediti u stopu ili pak napraviti svoju varijaciju.

 | Author: Nataliya Vaitkevich/Pexels Shakshuka je odlična ideja za brunch, ali i za brzu i ukusnu večeru foto: Nataliya Vaitkevich/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Shakshuka - recept Mary Berry
10 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Luk 2 kom
  • Češnjak 2 režanj
  • Chili 1 kom
  • Limenka sjeckane rajčice 2 kom
  • Koncentrat rajčice 1,50 žlica
  • Šećer kristal 1 žlica
  • Jaje 4 kom
  • Svježi peršin 2 žlica
Postupak
  1. Zagrij ulje u velikoj dubokoj tavi na srednjoj vatri. Dodaj luk i prži ga 5 minuta.


  2. Dodaj češnjak i chili i prži 30 sekundi. Umiješaj rajčice iz konzerve, koncentrat rajčice i šećer te pusti da zavrije. Smanji vatru i pusti da lagano krčka, otklopljeno, oko 10 minuta, odnosno dok se umak malo ne reducira, a luk ne omekša. Dobro posoli i popapri.


    shakshuka



  3. Kuhačom napravi 4 udubine za jaja, te u njih razbij po jedno jaje. Poklopi i pusti da se kuha oko 6 minuta, odnosno dok se bjelanjak ne skuha, a žumanjak ostane tekuć.


  4. Posluži odmah uz pita kruh ili prepečeni kruh.


Savjet više:

  • Baza od povrća i rajčica može se napraviti i do 8 sati unaprijed i držati u hladnjaku te se kasnije samo zagrije i dodaju se jaja.
  • Ovo jelo nije pogodno za zamrzavanje.

 | Author: Nataliya Vaitkevich/Pexels U shakshuku se može dodati i papriku, patlidžane te ostalo povrće foto: Nataliya Vaitkevich/Pexels

Isprobaj još recepata s potpisom Mary Berry...

Možda vas zanima... Pripremi hummus po receptu slavne Mary Berry! Recepti Pečeni krumpir Možda vas zanima... Slasni pečeni krumpiri po receptu Mary Berry Recepti Čokoladni nabujak Možda vas zanima... Nabujak od čokolade po receptu Mary Berry Recepti Krem juha od graška Možda vas zanima... Mary Berry ima najbolji recept za juhu od graška Recepti Rabarbara, limuni i naranče Možda vas zanima... Desert od rabarbare i limuna gotov za 20 minuta! Recepti prhko tijesto Možda vas zanima... Mary Berry ima najbolji recept za prhko tijesto Recepti

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:59 21. Lipanj 2024.

    bravo