Brza meksička salata od kukuruza

Thinkstock
Sljedeći put kad budete roštiljali, obavezno pripremite ovu meksičku salatu od kukuruza.
Vidi originalni članak

Količine u ovom receptu dovoljne su za šest ljudi, a za pripremu treba 15 minuta.

Obavezno pripazite da luk i kukuruz ne pripremate na prevelikoj temperaturi. Najbolje da prvo ispečete meso, a zatim ovu ljutkastu meksičku salatu.

 

NOVO! TRUE Mex: Čokolade Azteka i Maja u Hrvatskoj

 

I nemojte zaboraviti očistiti ljute papričice od sjemenki...

Sastojci:

  • 2 klipa kukuruza
  • 1 crveni luk
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 ljute papričice
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice soka od limete
  • Korijandar
  • Sol
  • Papar

Priprema:

  1. Kukuruz i očišćeni luk prelijte maslinovim uljem i začinite s malo soli i papra. Grilajte i povremeno okrećite (8-10 minuta).
  2. Maknite zrna kukuruza s klipa i nasjeckajte luk.
  3. U velikoj zdjeli pomiješajte nasjeckane ljute papričice (bez sjemenki), češnjak, pola žličice soli i malo papra, a zatim dodajte kukuruz i luk. 
  4. Prelijte sokom limete i žlicom maslinovog ulja te dobro pomiješajte. Na kraju dodajte i nasjeckani svježi korijandar. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr