gastro postao
Sljedeći put kad budete roštiljali, obavezno pripremite ovu meksičku salatu od kukuruza.
Količine u ovom receptu dovoljne su za šest ljudi, a za pripremu treba 15 minuta.
Obavezno pripazite da luk i kukuruz ne pripremate na prevelikoj temperaturi. Najbolje da prvo ispečete meso, a zatim ovu ljutkastu meksičku salatu.
I nemojte zaboraviti očistiti ljute papričice od sjemenki...
Sastojci:
- 2 klipa kukuruza
- 1 crveni luk
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 ljute papričice
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice soka od limete
- Korijandar
- Sol
- Papar
Priprema:
- Kukuruz i očišćeni luk prelijte maslinovim uljem i začinite s malo soli i papra. Grilajte i povremeno okrećite (8-10 minuta).
- Maknite zrna kukuruza s klipa i nasjeckajte luk.
- U velikoj zdjeli pomiješajte nasjeckane ljute papričice (bez sjemenki), češnjak, pola žličice soli i malo papra, a zatim dodajte kukuruz i luk.
- Prelijte sokom limete i žlicom maslinovog ulja te dobro pomiješajte. Na kraju dodajte i nasjeckani svježi korijandar.
Dobar tek!