Brzinski burek od gotovih kora

Thinkstock
Ako obožavate burek a ne volite razvlačiti "jufke", zaigrajte se ovim zgodnim receptom, i upamtite - kad ste gladni, nema varanja!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 472

 

ostalo Burek sa špinatom

najbolji doručak Burek: Slasni recepti za bolji tjedan

 

Potrebno vam je

  • 700 g mljevenog mesa (govedina i teletina)
  • 1 glavica luka
  • 5 jaja
  • 400 ml kiselog vrhnja
  • 0.50 l mineralna voda
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica mješavine suhih začina
  • peršin, list
  • 500 g tanke kore za štrudle

 

Najdraži doručak Burek sa sirom po maminom receptu!

 

Priprema

  1. Na dobro ugrijanom ulju prepržite sitno nasjeckan luk. Pržite ga dok ne postane staklast pa dodajte meso. Pirjajte dok ne poprimi boju, a zatim dodajte sol, papar, sitno nasjeckan peršin i suhe začine. Količinu odredite ovisno o tome koliko začinjeno volite.
  2. Nakon što su začini pustili aromu, a luk dobio boju, počnite slagati burek. Nauljite lim za pečenje. Na stolu složite burek. Stavite prvo jedan sloj gotovih kora pa preko sloj mesa.
  3. Nastavite postupak dok ne potrošite kore i nadjev. Zarolajte burek pa ga u obliku pužića stavite u lim za pečenje. U zdjeli razmutite jaja, vrhnje, malo soli i mineralnu vodu. Prelijte smjesu preko bureka i pecite ga 45 minuta na 180°C.
  4. Smjesom od jaja i vrhnja burek možete preliti i otprilike 15 minuta prije kraja pečenja. Isto tako premažite ga i otopljenim maslacem ako želite da ima hrskaviju, zlatnu koricu. Možete upotrijebiti i samo govedinu ili teletinu

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr