Recepti 02. veljače 2018.

Brzinski burek od gotovih kora

Burek
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako obožavate burek a ne volite razvlačiti "jufke", zaigrajte se ovim zgodnim receptom, i upamtite - kad ste gladni, nema varanja!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 472

 

Burek od špinata Možda vas zanima... Burek sa špinatom Recepti Burek Možda vas zanima... Burek: Slasni recepti za bolji tjedan Recepti

 

Potrebno vam je

  • 700 g mljevenog mesa (govedina i teletina)
  • 1 glavica luka
  • 5 jaja
  • 400 ml kiselog vrhnja
  • 0.50 l mineralna voda
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica mješavine suhih začina
  • peršin, list
  • 500 g tanke kore za štrudle

 

Možda vas zanima... Burek sa sirom po maminom receptu! Kolumne

 

Priprema

  1. Na dobro ugrijanom ulju prepržite sitno nasjeckan luk. Pržite ga dok ne postane staklast pa dodajte meso. Pirjajte dok ne poprimi boju, a zatim dodajte sol, papar, sitno nasjeckan peršin i suhe začine. Količinu odredite ovisno o tome koliko začinjeno volite.
  2. Nakon što su začini pustili aromu, a luk dobio boju, počnite slagati burek. Nauljite lim za pečenje. Na stolu složite burek. Stavite prvo jedan sloj gotovih kora pa preko sloj mesa.
  3. Nastavite postupak dok ne potrošite kore i nadjev. Zarolajte burek pa ga u obliku pužića stavite u lim za pečenje. U zdjeli razmutite jaja, vrhnje, malo soli i mineralnu vodu. Prelijte smjesu preko bureka i pecite ga 45 minuta na 180°C.
  4. Smjesom od jaja i vrhnja burek možete preliti i otprilike 15 minuta prije kraja pečenja. Isto tako premažite ga i otopljenim maslacem ako želite da ima hrskaviju, zlatnu koricu. Možete upotrijebiti i samo govedinu ili teletinu

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.