gastro postao
Ako obožavate burek a ne volite razvlačiti "jufke", zaigrajte se ovim zgodnim receptom, i upamtite - kad ste gladni, nema varanja!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 472
Potrebno vam je
- 700 g mljevenog mesa (govedina i teletina)
- 1 glavica luka
- 5 jaja
- 400 ml kiselog vrhnja
- 0.50 l mineralna voda
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica mješavine suhih začina
- peršin, list
- 500 g tanke kore za štrudle
Priprema
- Na dobro ugrijanom ulju prepržite sitno nasjeckan luk. Pržite ga dok ne postane staklast pa dodajte meso. Pirjajte dok ne poprimi boju, a zatim dodajte sol, papar, sitno nasjeckan peršin i suhe začine. Količinu odredite ovisno o tome koliko začinjeno volite.
- Nakon što su začini pustili aromu, a luk dobio boju, počnite slagati burek. Nauljite lim za pečenje. Na stolu složite burek. Stavite prvo jedan sloj gotovih kora pa preko sloj mesa.
- Nastavite postupak dok ne potrošite kore i nadjev. Zarolajte burek pa ga u obliku pužića stavite u lim za pečenje. U zdjeli razmutite jaja, vrhnje, malo soli i mineralnu vodu. Prelijte smjesu preko bureka i pecite ga 45 minuta na 180°C.
- Smjesom od jaja i vrhnja burek možete preliti i otprilike 15 minuta prije kraja pečenja. Isto tako premažite ga i otopljenim maslacem ako želite da ima hrskaviju, zlatnu koricu. Možete upotrijebiti i samo govedinu ili teletinu
Dobar tek!