Brzi keksići Paula Hollywooda

Thinkstock
Isprobajte ukusne biscotte prema receptu britanskog kuhara Paula Hollywooda.
Vidi originalni članak

Ovi su keksići nastali još u 13. stoljeću u Italiji. Postoje brojne verzije, a popularni pekar i slastičar Paul Hollywood najviše voli one s brusnicama i pistacijom, lješnjacima i datuljama i kombinaciju čokolade, badema i naranče. 

 

pita Kolač od jabuka Mary Berry

 

Danas vam prenosimo recept za njegove neobične biscotte s brusnicama i pistacijom. Hollywood predlaže da ih, osim uz kavu ili čaj, isprobate i uz desertna vina. 

 

Sastojci:

  • 250 g glatkog brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 250 g šećera
  • 3 jaja
  • 220 g pistacije
  • 125 g suhih brusnica
  • Korica 1 limuna

 

Iskoristite ostatke Kroasani i višnje u složencu popularnog chefa

 

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer. 
  2. Izmiksajte jaja i polako ih dodajte u brašno. Možda vam neće ni trebati sva tri jaja pa pažljivo pratite kako vam tijesto ne bi postalo previše ljepljivo. 
  3. Maknite ljusku pistacije i grubo nasjeckajte. Dodajte ih,  s brusnicama i koricom limuna, u tijesto.
  4. Nakon što dobro zamijesite, položite tijesto na pobrašnjenu površinu i podijelite u dva dijela.
  5. Razvaljajte ih u valjak promjera 4-5 cm. Položite ih na papir za pečenje i pecite 30 minuta na 140 stupnjeva.
  6. Izvadite ih i pustite da odstoje 10 minuta, a zatim ih narežite dijagonalno na dijelove debele 2-3 cm. 
  7. Vratite ih na papir za pečenje i u pećnicu na 20-30 minuta. Znat ćete da su gotovi kad vidite da su se ispekli u sredini. Ne zaboravite ih okrenuti tijekom pečenja.

 

Predlažemo da pričekate da se ohlade i servirate ih hrskave. Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr