Brzinski umuti clafoutis s bobičastim voćem

SHUTTERSTOCK
Clafoutis je najbolji izbor u trenucima kad te preplavi nekontrolirana želja za slatkim, a zalihe su presušile...
Vidi originalni članak

Clafoutis je francuski desert koji se sastoji od nekoliko pristupačnih i povoljnih sastojaka iz svake smočnice, brašna, jaja i šećera, te voća. Obično su u pitanju trešnje ili višnje, ali budući da još uvijek nisu u sezoni, poslužit će bilo koje bobičasto voće koje ti se nađe pri ruci. Naravno, uvijek možeš iskoristiti i zalihe voća iz zamrzivača. 

Priprema će ti oduzeti 10-ak minuta, a preostalih pola sata posla će odraditi pećnica. 

 

obožavamo Neodoljivi čokoladni clafoutis s višnjama


Clafoutis se poslužuje topao, posut šećerom u prahu, ali ti ga slobodno možeš servirati uz još malo tučenog vrhnja ili pak kuglicu sladoleda od vanilije. U slast!

Sastojci:

  • 400 g bobičastog voća
  • 50 g mljevenih badema
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 2 jaja + 2 žumanjka
  • 250 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva.  Posudu za pečenje premaži maslacem i malo pobrašni.
  2. Izmiksaj sve sastojke u glatku smjesu bez grudica!
  3. Na dno posude stavi voće pa ga prelij smjesom.
  4. Peci 20 do 25 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju.

Posluži toplo, uz tučeno vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije. U slast!

ZA LJUBITELJE BOBIČASTOG VOĆA:

 

daj griz Jednostavni vafli s borovnicama za slađe jutro Mama Drama Slojevita slastica s malinama gotova je za 15 minuta čisti užitak! U jednoj posudi pripremi sezonski kolač s jagodama

Posjeti Gastro.hr