gastro postao
Ovaj jednostavan sezonski kolač iz jedne posude ispunit će sva tvoja očekivanja...
Ako u hladnjaku imaš pakiranje zrelih jagoda koje moraš brzo iskoristiti, očisti ih i ubaci u jednostavnu smjesu od maslaca, jaja i vrhnja. Trebat će ti samo jedna velika posuda, mikser, špatula, kalup za torte i desetak minuta vremena. Ostatak će posla umjesto tebe odraditi pećnica, a preostat će ti samo strpljivo čekati da se kolač dobro ohladi.
Sastojci:
- 100 g omekšalog maslaca
- 250 g šećera
- 2 velika jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 170 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 120 g kiselog vrhnja
- Prstohvat soli
- 400 g očišćenih i narezanih jagoda
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Kalup za torte promjera 24 cm premaži maslacem.
- Izmiksaj maslac s 200 g šećera u pahuljastu smjesu. Dodaj jedno po jedno jaje, usput miksaj, a onda ulij i ekstrakt vanilije.
- U zasebnoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol.
- U smjesu jaja i maslaca dodaj naizmjenično kiselo vrhnje i brašno i sve dobro promiješaj.
- Umiješaj jagode pa prelij smjesu u kalup za tortu. Pospi po vrhu preostalih 50 g šećera.
- Peci 35-40 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.
- Pričekaj da se u potpunosti ohladi prije rezanja.
Dobar tek!
NEKOLIKO RECEPATA ZA LJUBITELJE JAGODA: