Recepti 11. lipnja 2020.

U jednoj posudi pripremi sezonski kolač s jagodama

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj jednostavan sezonski kolač iz jedne posude ispunit će sva tvoja očekivanja...

Ako u hladnjaku imaš pakiranje zrelih jagoda koje moraš brzo iskoristiti, očisti ih i ubaci u jednostavnu smjesu od maslaca, jaja i vrhnja. Trebat će ti samo jedna velika posuda, mikser, špatula, kalup za torte i desetak minuta vremena. Ostatak će posla umjesto tebe odraditi pećnica, a preostat će ti samo strpljivo čekati da se kolač dobro ohladi.

 

Možda vas zanima... Iskoristite sezonu jagoda i pripremite ovih pet slastica... Recepti

 

Sastojci:

  • 110 g omekšalog maslaca
  • 250 g šećera
  • 2 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 170 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 120 g kiselog vrhnja
  • Prstohvat soli
  • 400 g očišćenih i narezanih jagoda

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Kalup za torte promjera 24 cm premaži maslacem.
  2. Izmiksaj maslac s 200 g šećera u pahuljastu smjesu. Dodaj jedno po jedno jaje, usput miksaj, a onda ulij i ekstrakt vanilije.
  3. U zasebnoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. 
  4. U smjesu jaja i maslaca dodaj naizmjenično kiselo vrhnje i brašno i sve dobro promiješaj.
  5. Umiješaj jagode pa prelij smjesu u kalup za tortu. Pospi po vrhu preostalih 50 g šećera. 
  6. Peci 35-40 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista. 
  7. Pričekaj da se u potpunosti ohladi prije rezanja.

 

Možda vas zanima... Izvrsna sezonska salata s grilanom piletinom i jagodama Recepti

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.