Kolumne 12491 prikaza 29. ožujka 2019.

Mliječne šnite s jagodama - slastica koja podsjeća na slađe dane

Irena Gavran
gastro postao gastro.24sata.hr
Dijete u meni nikad ne miruje i upravo zato, donosim vam recept za ove genijalne mliječne šnite koje podsjećaju na najfiniji slatkiš iz djetinjstva.

Sjećam se prije par godina kad sam pronašla ovaj recept na jednom blogu, zapisala ga u svoju tekicu s receptima, a onda ga konačno i napravila. Ajme, baš sam bila sretna što je uspio i što je ukusan.

 

Možda vas zanima... Baš kao nekad: Rum pločice s jednim neobičnim dodatkom Kolumne

 

Iako stvarno ne volim šlag, ovaj kolač mi je baš fin (ukućani oduševljeni) pa ga zato i pravim u svako doba godine, miksajući jednu turu sa sezonskim voćem. 

Probajte svakako, sa ili bez voća, i oduševite sve oko sebe. 

 

Možda vas zanima... Muffini s limunom stvoreni za prvi dan proljeća Kolumne

 

Još genijalnih recepata naše kolumnistice Irene potražite na blogu Pregacha, istoimenoj Facebook stranici i Instagram profilu.

 

Možda vas zanima... Tempelopita - brza grčka pita od sira Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Za biskvit će vam trebati:

  • 5 jaja
  • 5 žlica glatkog brašna
  • 1 žlica vanilin šećera
  • 2 velike pune žlice kakaa u prahu
  • 1/2 Praška za pecivo 
  • 5 žlica šećera 

Za kremu:

  • 350 ml šlaga 
  • 1Šlagfix 
  • 2 velike žlice meda (ja sam koristila cvjetni) 
  • 1 vanilin šećer 300 g narezanih svježih jagoda

Postupak pripreme:

  1. Bjelanjke istući u snijeg, a žumanjke izmutiti sa šećerom. U smjesu žumanjaka i šećera dodati brašno, kakao i prašak i miješati dok se dobije glatka i ujednačena smjesa. Dodati 1/3 snijega od bjelanjka i lagano miješati da se dobije lijepa smjesa, zatim dodati ostatak bjelanjaka i lagano miješati dok smjesa bude jednolična.
  2. Izliti na papir za pečenje koji se stavili na tepsiju od pećnice.
  3. Poravnati i peći na 180°C oko 10 minuta (do 15 Mac, ali svakako provjerite čačkalicom). Ostaviti da se ohladi pa biskvit prerezati na pola. 
  4. Vrhnje sašlagfixomm istući u čvrsti slag, pa mu dodati vanilin šećer i med.
  5. Na kaju lagano umiješati sitno narezane jagode. 
  6. Kremom premazati jednu polovicu biskvita pa poklopiti drugim istavit uu frižider na par sati.
  7. Režite po želji, ali svi ih najradije jedu u obliku onih originalnih... 

Dobar tek!

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

 | Author: Irena Gavran Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.