gastro postao
Iako smo naklonjeni domaćem lisnatom tijestu, razumijemo koliko vremena iziskuje priprema i slažemo se kako često nije praktična opcija.
I sami u zamrzivaču imamo gotovo lisnato tijesto jer se lako transformira u doručak, desert pa čak i brzinski ručak. Ovog puta s tobom dijelimo jednostavan recept za lisnate zalogajčiće s krem sirom i voćem, koji će te i razveseliti i zasititi.
Sastojci:
- 150 g krem sira
- 2 žlice šećera
- 2 žlice limunovog soka
- 1 žličica limunove korice
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 400 g lisnatog tijesta
- 200 g bobičastog voća
- 1 veliko jaje
- šećer u prahu
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Dva lima obloži papirom za pečenje.
- Izmiksaj krem sir sa šećerom, limunovim sokom i koricom te ekstraktom vanilije.
- Razvaljaj (ili odmotaj) gotovo lisnato tijesto pa čašom ili kalupom izreži krugove.
- Prebaci svaki komad lisnatog na lim i pripazi da razmak bude minimalno pet centimetar. Sredinu izbodi vilicom, a rubove lagano zadebljaj prstima.
- Premaži krem sirom pa poslaži voće po želji.
- Jaje umuti sa žlicom vode i premaži sve rubove pa pospi s malo šećera.
- Peci 15-20 minuta, sve dok ne poprime zlatnu boju.
Pusti da se odstoje nekoliko minuta pa posluži!