Canestrelli: Najbrži talijanski kolačići

Thinkstock
Ako cijenite jednostavnost, ovi su kolačići pravi izbor za vas!
Vidi originalni članak

Canestrelli su brzi kolačići od samo nekoliko sastojaka koji idealno pristaju uz šalicu kave. Izvorno imaju oblik cvjetića i posipaju se šećerom u prahu, ali vi možete iskoristiti više kalupa za kekse i razveseliti najmlađe.

Naš je recept dovoljan za pripremu otprilike 50 manjih keksića, a peku se samo 15-20 minuta.

 

iz bakine kuhinje Hrskavi čokoladni biscotti s lješnjacima

 

Sastojci:

  • 500 g višenamjenskog brašna
  • 400 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 3 jaja + 1 bjelanjak
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice ekstrakta vanilije

 

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, omekšani maslac i sol i prstima izradite mrvičastu smjesu, a zatim dodajte i šećer.
  2. Potom dodajte 3 jaja i jedan bjelanjak koji ste prethodno izmiksali te ekstrakt vanilije. Umijesite glatko tijesto, pokrijte posudu kuhinjskom krpom i ostavite sat vremena.
  3. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje.
  4. Razvaljajte tijesto na debljinu od 1 centimetra i uz pomoć kalupa izrežite keksiće.
  5. Pecite ih 15-20 minuta, sve dok ne postanu zlatnosmeđi. Ne zaboravite okrenuti lim usred pečenja kako bi se ravnomjerno ispekli.
  6. Ohladite ih i pospite šećerom u prahu.

Želimo vam ugodan dan!

 

Posjeti Gastro.hr