Recepti 2214 prikaza 18. kolovoza 2017.

Rolada s mascarpone sirom i džemom od šljiva

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste već stigli napraviti domaći džem od šljiva, ovo je idealna prilika da ga isprobate.

Rolada je klasičan desert kojem je teško reći ne, posebno kada je punjen mascarponeom i džemom od šljiva.

Obavezno je motajte dok je još topla kako vam ne bi popucala i dobro ohladite prije rezanja. Preporučujemo da je u hladnjaku ostavite barem dva sata kako bi dobili savršene kolutiće, ali moći ćete je relativno dobro narezati i nakon sat. 

Možda vas zanima... Sezona šljiva i naši omiljeni recepti Recepti

 

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 90 g brašna
  • 90 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Prstohvat soli
  • ½ žličice praška za pecivo

Punjenje:

  • 3 žlice džema od šljive
  • 5 žlica mascarponea
  • 2 žlice šećera u prahu

Priprema:

  1. Zagrijte vodu, položite zdjelu s jajima i šećerom na nju i miksajte dok ne dobijete svijetlu i pjenastu kremu. Dodajte ekstrakt vanilije i ponovno izmiksajte. Maknite s plamena.
  2. Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo,  polako ih dodajte u smjesu s jajima i lagano sjedinite sve sastojke.
  3. Ulijte u nauljeni lim za pečenje i pecite 15-20 minuta na 200 stupnjeva. Provjerite čačkalicom je li gotovo.
  4. Pomiješajte mascarpone  s dvije žlice šećera u prahu i po želji dodajte još malo ekstrakta vanilije. 
  5. Gotov biskvit premažite prvo džemom od šljive, a onda i slojem mascarponea i zarolajte. Umotajte roladu u papir za pečenje i ostavite u hladnjaku barem sat vremena.

Servirajte ovu osvježavajuću roladu uz šalicu čaja i uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.