Opće je poznato da su šljive odlične za jačanje imunološkog sustava i poboljšanje probave, a idealna su namirnica i za borbu protiv stresa.
Ukusne su svježe, odlično se uklapaju u brojne deserte i lako se zamrzavaju ili pak suše. Ako ih želite jesti kroz cijelu godinu, jednostavno ih prepolovite, izvadite koštice i zamrznite u vrećicama. Sušiti ih možete na suncu ili u pećnici, a prije upotrebe ih je uputno nekoliko sati namakati u vodi.
Postoji još jedan način da šljive jedete cijelu godinu – u džemu. Obavezno pročitajte naš recept za aromatični džem obogaćen s malo ruma.
Ne smijete propustiti ni klasične knedle sa šljivama i krušnim mrvicama, koje mogu biti i doručak i ručak i večera. Toliko su dobre da odgovaraju svakom dijelu dana (ili noći). Odlično je što ih možete zamrznuti i uživati u njima kad god poželite.
Budući da svi iščekujemo zahlađenje, možda ga trebamo prizvati slasticama koje podsjećaju na jesen, poput ovog jednostavnog cheesecakea, svima znane domaće pite ili slatkog kruha u kojem se šljive spajaju s lješnjacima.
Nadamo se da smo vam pomogli pri odabiru jela koje ćete pripremati ovaj vikend. Dobar tek!