Recepti 13. kolovoza 2017.

Sezona šljiva i naši omiljeni recepti

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Počela je sezona šljiva, a s tim i sezona pita, džemova i knedli.

Opće je poznato da su šljive odlične za jačanje imunološkog sustava i poboljšanje probave, a idealna su namirnica i za borbu protiv stresa. 

Ukusne su svježe, odlično se uklapaju u brojne deserte i lako se zamrzavaju ili pak suše. Ako ih želite jesti kroz cijelu godinu, jednostavno ih prepolovite, izvadite koštice i zamrznite u vrećicama. Sušiti ih možete na suncu ili u pećnici, a prije upotrebe ih je uputno nekoliko sati namakati u vodi.

Postoji još jedan način da šljive jedete cijelu godinu – u džemu.  Obavezno pročitajte naš recept za aromatični džem obogaćen s malo ruma. 

 

Džem od šljiva Možda vas zanima... Dobri stari klasik: Džem od šljiva Recepti

 

Ne smijete propustiti ni klasične knedle sa šljivama i krušnim mrvicama, koje mogu biti i doručak i ručak i večera. Toliko su dobre da odgovaraju svakom dijelu dana (ili noći). Odlično je što ih možete zamrznuti i uživati u njima kad god poželite. 

 

knedle Možda vas zanima... Vrijeme je za najslasniji klasik - knedle sa šljivama Recepti

 

Budući da svi iščekujemo zahlađenje, možda ga trebamo prizvati slasticama koje podsjećaju na jesen, poput ovog jednostavnog cheesecakea, svima znane domaće pite ili slatkog kruha u kojem se šljive spajaju s lješnjacima. 

 

Pita od šljiva Možda vas zanima... Najslađi desert jeseni: Klasična pita od šljiva None Cheesecake Možda vas zanima... Hit slastica jeseni: Cheesecake sa šljivama None kolač sa šljivama Možda vas zanima... Slatki kruh s lješnjacima i šljivama koji ćete obožavati None

 

Nadamo se da smo vam pomogli pri odabiru jela koje ćete pripremati ovaj vikend. Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.