Cheeseburger s lukom

Shutterstock
Pljeskavicu možete prekriti nadjevom od 15 dag sira, 2 žličice senfa, češnja češnjaka i 2 ribana krastavca, poklopite ih drugom pljeskavicom i ispecite
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 351

Potrebno vam je

  • 500 g govedina, krta, mljevena
  • 50 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom jaje kokošje
  • luk ,crveni
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 30 ml pasirana rajčica (passata)
  • 30 g pšenično brašno, bijelo
  • ulje, biljno
  • 6 kom pecivo, bijelo
  • 6 kriška gouda punomasni
  • peršin, list

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°c.
  2. U većoj posudi pomiješajte meso, jaje, mlijeko, luk, sol, papar, umak od rajčice i brašno. Ako vam je smjesa previše rijetka, dodajte još brašna.
  3. Oblikujte pljeskavice, prekrijte ih folijom i ostavite u hladnjaku 20 minuta. Zapecite ih na tavi s obiju strana pa prebacite u pećnicu na nauljen lim. Pecite ih 15 minuta.
  4. Kad su gotove, posložite ih na kriške peciva s lukom, peršinom i kriškama sira.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr