gastro postao
Pljeskavicu možete prekriti nadjevom od 15 dag sira, 2 žličice senfa, češnja češnjaka i 2 ribana krastavca, poklopite ih drugom pljeskavicom i ispecite
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 351
Potrebno vam je
- 500 g govedina, krta, mljevena
- 50 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom jaje kokošje
- luk ,crveni
- sol
- svježe mljeveni papar
- 30 ml pasirana rajčica (passata)
- 30 g pšenično brašno, bijelo
- ulje, biljno
- 6 kom pecivo, bijelo
- 6 kriška gouda punomasni
- peršin, list
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°c.
- U većoj posudi pomiješajte meso, jaje, mlijeko, luk, sol, papar, umak od rajčice i brašno. Ako vam je smjesa previše rijetka, dodajte još brašna.
- Oblikujte pljeskavice, prekrijte ih folijom i ostavite u hladnjaku 20 minuta. Zapecite ih na tavi s obiju strana pa prebacite u pećnicu na nauljen lim. Pecite ih 15 minuta.
- Kad su gotove, posložite ih na kriške peciva s lukom, peršinom i kriškama sira.
Izvor Skuhatćute