Cheesecake od bijele čokolade po receptu Mary Berry

Olena Bohovyk/Unsplash Cheesecake od bijele čokolade i malina po receptu Mary Berry
Klasični cheesecake je odličan, ali ovu verzije popularne Mary Berry s bijelom ;okoladom ćeš obožavati
Vidi originalni članak

Cheesecake od bijele čokolade i malina po receptu slavne Mary Berry jednostavan je i brz za pripremu. Nećeš morati paliti pećnicu i bit će gotov za samo 30 minuta. 

Preporučujemo da ga napraviš dan ranije, dobro ohladiš i dekoriraš neposredno prije serviranja. Umjesto malina možeš upotrijebiti i jagode ili kupine, ovisno o tome što ti se nađe pri ruci. Uz to, obavezno upotrijebi nezaslađeno slatko vrhnje kako torta ne bi bila preslatka. 

 

tips & tricks Zašto biskvit puca tijekom pečenja? Pitaj Mary Berry!

 


 

Cheesecake od bijele čokolade i malina

Sastojci:

  • 150 g digestive keksa
  • 75 g maslaca
  • 250 g mascarpone sira
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 200 g bijele čokolade
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 400 g svježih ili zaleđenih malina

 

banoffee pie Kolač od banana - recept Mary Berry

 

Postupak:

  1. Namasti kalup promjera 20 cm maslacem, a zatim ga obloži s papirom za pečenje.
  2. Kekse samelji u sjeckalici dok ne dobiješ teksturu pijeska. U međuvremenu otopi maslac u lončiću,
  3. dodaj ga u kekse i dobro poveži. Sada tu smjesu stavi na dno kalupa i dobro je utisni sa žlicom. Stavi u frižider da očvrsne.
  4. Otopi čokoladu na pari, ali pripazi da ne bude prevruća i da u posudu ne upadne nijedna kapljica vode. Stavi je sa strane.
  5. U drugoj zdjeli umuti mascarpone s vanilijom i vrhnjem za šlag. Kada dobiješ lijepu ujednačenu smjesu, lagano u to umiješaj čokoladu. Pazi da ne miksaš previše, smjesa mora biti pjenasta i lagana.
  6. Za umak od maline, pola količine malina smiksaj u blenderu, a zatim sitom ukloni sjemenke.
  7. Pola smjese od mascarponea ulij u kalup na kekse, napravi par plitkih udubina sa žlicom i u to stavi malo umaka od maline. Ostavi malo za dekoraciju kasnije. 
  8. U kalup ulij ostatak smjese od mascarponea i izravnaj površinu. Pokrij kalup prozirnom folijom i stavi u hladnjak na barem 6 sati, idealno preko noći.
  9. Nakon što se torta ohladila, nožem pređi po rubu kalupa kako bi odvojila rubove torte. Makni kalup pa na vrh torte poslaži ostatak malina i prelij s ostatkom umaka od maline. U slast!

 

hedonizam Nabujak od čokolade po receptu Mary Berry recepti Mary Berry Od samo 4 sastojka napravi genijalnu kremu od limuna

 

Posjeti Gastro.hr