Ova predobra torta sastoji se od 3 biskvita, 3 kreme - i trostruke doze čokolade!
Znamo da priprema 3 različite kore i 3 različite kreme zvuči kao cijeli projekt, ali ovaj recept će te razuvjeriti. Riječ je zapravo o jednoj vrsti biskvita i jednoj vrsti kreme, kojima se naknadno dodaju tamna, mliječna i bijela čokolada. Dakle, proces nije ni izbliza kompleksan i dugotrajan kao što na prvu možda zvuči. A čokoladna torta je - čokoladna torta, i još kad je ovako posebna...
Ako imaš 3 jednaka kalupa i veliku pećnicu, postoji šansa da ćeš tortu završiti za samo sat i pol. Ako pak ti je na raspolaganju samo jedan kalup, preporučujemo da kore napraviš večer ranije i maksimalno si olakšaš.
Budući da je torta visoka i da je promjer 20 cm, trebala bi biti dovoljna za 15 porcija. U slast!
Za pripremu biskvita i kreme trebat ćeš tamnu, mliječnu i bijelu čokoladu.
foto: SHUTTERSTOCK
Ne gasi ekran dok kuham
Torta sa 3 vrste čokolade
65 MIN
pripreme
80 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
KORE
Sastojci
Glatko brašno
300
g
Prašak za pecivo
1
žlica
Sol
1
žličica
Maslac
120
g
Suncokretovo ulje
120
g
Šećer
200
g
Jaje
2
kom
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Mlaćenica
250
ml
Tamna čokolada
80
g
Mliječna čokolada
80
g
Bijela čokolada
80
g
KREME
Sastojci
Maslac
350
g
Šećer u prahu
350
g
Sol
1
prstohvat
Tamna čokolada
80
g
Mliječna čokolada
80
g
Bijela čokolada
80
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalupe za tortu (20 cm) obloži papirom za pečenje.
Najprije napravi kore. U jednoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol.
U drugoj posudi izmiksaj maslac, ulje i šećer. Dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije. Špatulom umiješaj suhe sastojke pa podijeli tijesto u tri posude. Izvaži kako bi sve tri kore bile jednake.
U jednu posudu umiješaj rastopljenu tamnu, u drugu mliječnu, a u treću bijelu čokoladu.
Izlij pripremljena tijesta u kalupe i peci svaki otprilike 25 minuta. Provjeri čačkalicom pa izvadi i pusti da se kore ohlade.
Za to vrijeme pripremi kremu od maslaca. Miksaj maslac nekoliko minuta, dok ne postane kremast. Dodaj šećer u prahu i malo soli i nastavi miksati dok ne postane glatko.
Podijeli kremu na tri jednaka dijela. U jednu posudu ulij rastopljenu tamnu, u drugu mliječnu, a u treću bijelu čokoladu. Miksaj dok ne dobiješ tri glatke kreme.
Na stalak najprije položi tamnu koru pa je premaži kremom od tamne čokolade. Sačuvaj otprilike četvrtinu za kasnije. Na tamnu kremu položi koru s mliječnom čokoladom pa je premaži sa 3/4 kreme od mliječne čokolade. Ponovi isti postupak s korom i kremom od bijele čokolade.
Preostalim kremama premaži tortu s vanjske strane, počevši s tamnom od dna. Poanta je da zagladiš tortu i dobiješ ombre efekt. Posluži se slastičarkom vrećicom kako bi postupak bio što brži i uredniji.
Stavi tortu u hladnjak na barem 4 sata prije no što je kreneš rezati. U slast!
Torta s tri vrste čokolade
foto: American Heritage Chocolate/Unsplash
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.