Samo klasično: Chilli con carne

Popularno jelo od mljevenog mesa i graha
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 216

jelo od mesa Chilli con carne s govedinom

 

Potrebno vam je

  • 500 g govedine
  • 2 glavice luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 male žlice čilija u prahu
  • 2 mala žlica kumina
  • 2 mala žlica korijandera
  • 2 žlica pšeničnog brašna
  • 150 ml crnog vina
  • 300 ml goveđeg temeljca
  • 400 g pelata
  • 400 g smeđeg graha
  • 3 žlice pasirane rajčice 
  • 1 mala žlica šećera
  • 1 mala žlica origana
  • 1 lovorov list

Čili - Chilli con carne

Priprema

  1. Pirjajte luk i govedinu miješajući pet min, pa dodajte češnjak, čili, kumin i korijandar. Pirjajte minutu, dvije, pospite brašnom i dobro izmiješajte. Polako dodajte vino pa temeljac, stalno miješajući.
  2. Dodajte rajčice i grah iz konzerve, umiješajte passatu, šećer, origano i lovorov list. Malo posolite i obilno popaprite. Zakuhajte, lagano poklopite, smanjite vatru i ostavite da se kuha 45 min, povremeno miješajući.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr