Cimet i krumpiri? Isprobaj ovu odličnu kombinaciju

Clark Douglas/Unsplash Pečeni krumpir
Ovaj netipičan recept za pečeni krumpir postat će stalna stavka na tvom jesenskom i zimskom jelovniku.
Vidi originalni članak

Pečeni krumpir s cimetom zvuči ti čudno? Predomislit ćeš se istog trena čim probaš ovaj savršen prilog s bliskoistočnom notom

Trebat će ti samo krumpiri, češnjak, malo maslinovog ulja, sol i papar te jedan veći štapić cimeta. On će tijekom pečenja otpustiti aromu i dokazati ti da pečeni krumpiri ne moraju biti dosadan prilog.

 

za posebne prilike Pire s češnjakom po receptu Julije Child

 

Sastojci su dostatni za 4 osobe, pa količine prilagodi svojim potrebama i apetitu. 

Pečeni krumpiri s cimetom

Sastojci: 

  • 700 g krumpira
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 veći štapić cimeta
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva.
  2. Krumpire operi, oguli i nareži na kockice veličine 3 cm. 
  3. Prelij krumpir maslinovim uljem, dobro posoli i popapri pa ga prebaci u kalup za pečenje.
  4. Rasporedi režnjeve češnjaka i razlomljeni štapić cimeta.
  5. Peci otprilike sat i 15 minuta, uz povremeno miješanje.
  6. Nakon toga pojačaj pećnicu na 220 i peci još 15 minuta, dok ne postanu hrskavi. Posluži odmah!

 

brzo i jednostavno O ovome sanjaš: Zapečeni krumpir s gljivama

 

Posjeti Gastro.hr