Clafoutis sa šljivama idealan je sezonski kolač

SHUTTERSTOCK Clafoutis sa šljivama
Zalihu šljiva iskoristi za pripremu jednostavnog kolača, a clafoutis sa šljivama je baš takav - jednostavan, a jako, jako fin!
Vidi originalni članak

Clafoutis je sjajan desert i izvrstan način za korištenje svježeg voća poput šljiva. Njihova crvenkasto-ljubičasta boja, popraćena slatkoćom i zamamnim mirisom, savršen je dodatak ovom kolaču.

 

obožavamo Neodoljivi čokoladni clafoutis s višnjama

 

Jednom kada bude gotov, posluži ga ohlađenog, pospi ga šećerom u prahu, a uz njega po želji dodaj i kuglicu sladoleda. Pripremi se na to da ćeš oblizivati i tanjur. U slast!

Clafoutis sa šljivama

Sastojci - za nadjev:

  • 450 g šljiva
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice šećera

Sastojci - za tijesto:

  • 120 ml slatkog vrhnja
  • 470 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 70 g šećera
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 2 žlice brašna
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

 

Ante Carić Clafoutis – slatki okus francuskog ljeta

 

Postupak:

  1. Pripremi voće: Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Šljive operi i osuši. Prereži svaku na pola. Možeš ih ostaviti tako narezane ili možeš svaku polovicu prerezati na još dva ili tri dijela, po želji.
  2. Pripremi tijesto: Sve preostale sastojke stavi u procesor za hranu. Izmiksaj dok ne dobiješ glatku smjesu te dok se svi sastojci ne sjedine.
  3. Složi clafoutis: Premaži kalup za pečenje maslacem. U njega rasporedi šljive po želji. Pospi ih šećerom. Lagano prelij tijesto preko šljiva.
  4. Peci u zagrijanoj pećnici oko 35-40 minuta. Izvadi iz pećnice i pričekaj da se potpuno ohladi.
  5. Posluži samostalno ili ga prije posluživanja pospi šećerom u prahu. Također, uz njega dodati možeš i kuglicu sladoleda.

Isprobaj i sljedeće recepte za clafoutis...

 

recept dana! Clafoutis s malinama (marelicama, šljivama...) proljeće na tanjuru Kralj proljetnih kolača: Clafoutis s jagodama Genijalan hit! Clafoutis s borovnicama - biskvit kolač u koji smo zaljubljeni bolje ne može Clafoutis s kruškama - tako jednostavno i tako fino

 

 

Posjeti Gastro.hr