Čokoladni mousse - kremast, prozračan i nezaboravan

Thinkstock
Isprobajte mousse od tamne čokolade s tajnim sastojkom, kojim možete uspješno završiti romantičnu večer.
Vidi originalni članak

Čokolada i čili su komplementaran par, a pravi je dokaz ovaj prozračan mousse. Ako ga servirate u malim zdjelicama, s tučenim vrhnjem i komadićima čokolade, o vašem će se kulinarskom umijeću pričati.

Recept je osmišljen za četiri posudice ovog jednostavnog i kremastog deserta, a sama priprema traje samo 20 minuta. Preporučujemo vam da ga napravite barem 6 sati ranije kako bi dobro ohladio, ali nemojte zaboraviti posudice pokriti prozirnom folijom jer će se u suprotnom na površini nepotrebno osušiti. 

 

Za prste polizati Užitak i pol': Čokoladna mousse torta

 

Sastojci:

  • 100 g tamne čokolade
  • 1 žlica maslaca
  • 4 žlice vode
  • 2 velika žumanjka
  • 1 žlica bijelog šećera
  • 120 ml vrhnja za šlag
  • 1/8 žličice mljevenog čilija
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Otopite čokoladu na pari s maslacem, dvije žlice vode, prstohvatom soli i čilijem.  
  2. Zatim na pari kuhajte  žumanjke sa šećerom i dvije žlice vode. Mutilicom izradite laganu i gotovo pjenastu smjesu, a zatim je još vruću pomiješajte s otopljenom čokoladom. 
  3. Miješajte sve dok se temperatura smjese ne spusti na sobnu.
  4. Izmiksajte vrhnje za šlag, dodajte polovicu u ohlađenu čokoladnu smjesu i lagano sjedinite. Ponovite postupak s drugom polovicom šlaga.
  5. Podijelite mousse u posudice i stavite u hladnjak na nekoliko sati.

Uživajte!

 

Posjeti Gastro.hr