gastro postao
Isprobajte mousse od tamne čokolade s tajnim sastojkom, kojim možete uspješno završiti romantičnu večer.
Čokolada i čili su komplementaran par, a pravi je dokaz ovaj prozračan mousse. Ako ga servirate u malim zdjelicama, s tučenim vrhnjem i komadićima čokolade, o vašem će se kulinarskom umijeću pričati.
Recept je osmišljen za četiri posudice ovog jednostavnog i kremastog deserta, a sama priprema traje samo 20 minuta. Preporučujemo vam da ga napravite barem 6 sati ranije kako bi dobro ohladio, ali nemojte zaboraviti posudice pokriti prozirnom folijom jer će se u suprotnom na površini nepotrebno osušiti.
Sastojci:
- 100 g tamne čokolade
- 1 žlica maslaca
- 4 žlice vode
- 2 velika žumanjka
- 1 žlica bijelog šećera
- 120 ml vrhnja za šlag
- 1/8 žličice mljevenog čilija
- Prstohvat soli
Priprema:
- Otopite čokoladu na pari s maslacem, dvije žlice vode, prstohvatom soli i čilijem.
- Zatim na pari kuhajte žumanjke sa šećerom i dvije žlice vode. Mutilicom izradite laganu i gotovo pjenastu smjesu, a zatim je još vruću pomiješajte s otopljenom čokoladom.
- Miješajte sve dok se temperatura smjese ne spusti na sobnu.
- Izmiksajte vrhnje za šlag, dodajte polovicu u ohlađenu čokoladnu smjesu i lagano sjedinite. Ponovite postupak s drugom polovicom šlaga.
- Podijelite mousse u posudice i stavite u hladnjak na nekoliko sati.
Uživajte!