Svi obožavaju ovaj brzinski desert u čaši

Instagram @von_tisch_zu_tisch Cranachan - brza slastica u čaši
Cranachan - tradicionalan škotski desert u čaši - istodobno kremast i hrskav, priprema se brzo, a nestaje još brže
Vidi originalni članak

Cranachan, kakvo teško izgovorljivo ime za tako fin i jednostavan desert u čaši! Cranachan je tradicionalan škotski desert koji se u originalu pripremao tijekom žetvenih svečanosti, odnosno nakon berbe malina u kolovozu. Uz maline, cranachan sadrži još i škotski viski te (blago tostirane) škotske zobene pahuljice i tučeno slatko vrhnje

 

apsolutni hit! Desert u čaši s Oreom i još samo 4 sastojka

 

Cranachan - neokrunjeni kraj škotskih deserata

Cranachan se često naziva "neokrunjenim kraljem svih škotskih deserata", a recept ima toliko varijacija koliko je zobenih pahuljica na svijetu... Odličan je kao slatki doručak ili desert, u kombinaciji sa svježim kravljim sirom i medom. Kada ih nema, maline se ne dodaju ili se koriste zamrznute, a postoje i varijacije s drugim šumskim voćem.

Škoti cranachan serviraju na svim važnim proslavama i u posebnim prilikama, a sve češće znaju poslužiti sve sastojke odvojeno na stolu i pustiti goste da sami slože svoju verziju. Upravo stoga naš recept nemoj smatrati 'biblijom', već samo kao vodič i ideju za tvoju vlastitu slatku kreaciju u čaši.

Priprema i serviranje ovog deserta oduzet će ti svega nekoliko minuta, a donijeti ti tako puno (slatke) radosti!

Cranachan - omiljeni škotski desert u čaši

Sastojci:

  • 400 g slatkog tučenog vrhnja
  • 2 žlice meda
  • 4 žlice jogurta
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 2 žlice viskija
  • 200 g malina ili voća iz kompota

 

savršen izbor Tiramisu čašice su desert za posebne prilike!

 

Postupak:

  1. Pahuljice tostiraj u tavi dok ne budu zlaćane. U posudi pomiješaj vrhnje, jogurt, viski i med.
  2. Na dno visoke čaše stavi voće, na njega pahuljice pa smjesu od vrhnja. 
  3. Na vrh stavi voće ili voće iz kompota i ukrasi šlagom.

I još 2 sjajna deserta u čaši...

 

s bobičastim voćem Ostatak biskvita prenamijeni u sezonski trifle recepti Mary Berry Od samo 4 sastojka napravi genijalnu kremu od limuna

 

Posjeti Gastro.hr