Recepti 04. listopada 2023.

Desert u čaši s Oreom i još samo 4 sastojka

Desert u čaši s Oreo keksima
Desert u čaši s Oreo keksima foto: Emile Mbunzama/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Sloj pudinga, sloj keksa, sloj šlaga... Ne može jednostavnije i ne može ukusnije od toga. Isprobaj recept! Ova poslastica gotova je za manje od 20 minuta!

Za pripremu odlične slastice trebat će ti samo 5 sastojaka i šest lijepih staklenih čaša. Budući da trebaš samo skuhati puding i izmiksati šlag, završit ćeš s poslom za manje od 20 minuta.

Ako želiš postići WOW efekt, udvostruči sastojke i poslaži slojeve u veliku staklenu posudu. Možeš ga vaditi žlicom ispred gostiju i snimiti mobitelom taj fotogeničan moment. U slast!

 

Oreo kuglice Možda vas zanima... Napravi ove slatke kuglice od samo 4 sastojka! Recepti

 

 | Author: Nelly Antoniadou/Unsplash Oreo keksi foto: Nelly Antoniadou/Unsplash

Najjednostavniji desert u čaši s Oreo keksima

Sastojci:

  • 1 vrećica pudinga od čokolade
  • 0,5 l mlijeka
  • 50 g šećera
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 400 g Oreo keksa

Postupak:

  1. Oreo kekse fino samelji. 
  2. Pomiješaj prah za puding, šećer i malo mlijeka. Ulij mješavinu u ostatak mlijeka i skuhaj puding na laganoj vatri, prema uputama na pakiranju. Stavi plastičnu foliju preko površine i pusti da se mrvicu ohladi.
  3. U drugoj posudi izmiksaj vrhnje u šlag. 
  4. U šest staklenih čaša najprije stavi par žlica pudinga, potom sloj mljevenih keksa pa tučeno vrhnje. Možeš ponoviti postupak, samo pripazi da se između pudinga i vrhnja uvijek nalazi sloj mljevenih keksa. U suprotnom će topli puding rastopiti šlag. 
  5. Pospi kakaom i posluži!

Desert u čaši s Oreo keksima | Author: Emile Mbunzama/Unsplash Desert u čaši s Oreo keksima foto: Emile Mbunzama/Unsplash

 

oreo, prženi oreo Možda vas zanima... Prženi Oreo keksi su slastica koja oduševljava Špajza Možda vas zanima... Najbrža sladoledna torta s popularnim keksima Recepti

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 09:24 05. Listopad 2023.

    suuuper