Dagnje s lukom, jabukovačom i vrhnjem
Uživajte u ukusnom i jednostavnom obroku pripremljenom za desetak minuta
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 344
Potrebno vam je
- 1000 g dagnja
- 25 g maslac, slani
- 2 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 150 ml jabukovača
- 2 žlica kadulja
- 150 ml vrhnje za kuhanje
Priprema
- Očistite dagnje. Zagrijte maslac na tavi pa prepržite luk, zatim dodajte nasjeckani češnjak, kadulju i jabukovaču. Kuhajte dok se tekućina ne reducira napola.
- Dodajte dagnje pa ih kuhajte poklopljene tri-četiri minute dok se ne otvore. Prebacite ih u posudu i držite na toplom.
- Tekućinu koja je ostala u tavi kuhajte nekoliko minuta pa dodajte vrhnje. Prelijte smjesu s vrhnjem preko dagnji i poslužite.
Izvor Skuhatćute
#dagnje
#recept
#školjke
#pereci
#vrhnje za kuhanje
#maslac
#večera
#ručak
#glavno jelo
#niskokaloricna prehrana
#prženje
#kuhanje